Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Mystery shopping innovator Secret View haalt Series A investering van 1,5M EUR op

13 december 2022

Secret View heeft 1,5 miljoen euro opgehaald in een Series A investeringsronde geleid door KIKK Capital, met Oost NL als partner. Met deze investering zal Secret View internationaal uitbreiden en de ontwikkeling van zijn mystery shopping platform versnellen.

Secret View werd opgericht in 2015 met een missie om de mystery shopping markt op te schudden, een markt die decennialang geen echte innovatie kende. Traditionele mystery shopping partijen rapporteren vaak op verouderde manieren op, waarbij gebruik gemaakt wordt van gelicentieerde software. Secret View heeft een intuïtief en effectief online dashboard gebouwd. Omdat de software in eigen beheer ontwikkeld wordt is het mogelijk om continu te optimaliseren en opdrachtgevers de beste inzichten te geven.

De mystery shopping community bestaat uit gewone consumenten in plaats van professionele mystery shoppers. De leden van de community leveren gedetailleerde informatie op basis van echte ervaringen. Inmiddels worden de community en het platform door retailorganisaties wereldwijd ingezet om echte, hoogwaardige klantfeedback te verzamelen. Dankzij de inzichten van mystery shoppers kunnen deze bedrijven de customer journey optimaliseren, winkeloperatie versterken, verkoop verhogen en naleving van regelgeving verbeteren. Tot de opdrachtgevers van Secret View behoren onder andere Albert Heijn, Dyson, Pathé, Rituals Cosmetics, en SPAR.

Als winstgevend bedrijf zal Secret View de Series A investering gebruiken om marketing en sales uit te breiden en productontwikkeling te versnellen, met als doel de operatie te optimaliseren en de waarde van onderzoeksresultaten te vergroten. “In de afgelopen jaren hebben we een ontzettend goed product en een grote, actieve internationale gemeenschap van mystery shoppers opgebouwd”, zegt Niek Koning, oprichter van Secret View. “Door ons succes met een community van ruim 50.000 mystery shoppers in meer dan 30 landen, hebben we gevalideerd dat ons businessmodel ongelooflijk schaalbaar is. De investering van KIKK Capital en Oost NL zal worden gebruikt om onze oplossing naar een groter en internationaal publiek te brengen.”

KIKK Capital bestaat uit partners met sterke wortels in de internationale retail industrie, een goede match voor Secret View. Johan Sebregts, Managing Partner bij KIKK Capital: “De succesvolle reis die Secret View tot nu toe heeft afgelegd, samen met de unieke marktpositie en het ambitieuze team, waren voor ons doorslaggevend. Het innovatieve platform en de wereldwijde community bieden veel mogelijkheden en we kijken ernaar uit om het bedrijf te helpen groeien op nationaal en internationaal niveau.”

Gij Luesken, Investment Manager Tech bij Oost NL: “Secret View is een uitstekend voorbeeld van een tech startup in onze regio die een kans heeft gezien om te innoveren op een traditionele markt. We zijn er trots op om hen te ondersteunen bij hun groei en de ontwikkeling van hun product, dat uiteindelijk leidt tot een aangenamere omgeving voor consumenten.”

Niek vult aan: “Wij geloven dat de beste manier om medewerkers effectief op te leiden, vooruitgang te meten en de verkoop te verhogen is door continu te leren van klantervaringen in een positieve leeromgeving. Deze inzichten zijn fundamenteel voor het opbouwen van een sterk en succesvol merk, met name voor grote internationale organisaties. We kunnen niet wachten om die boodschap en onze oplossing over de hele wereld te verspreiden.”

Over Secret View

Secret View voorziet retailorganisaties van hoogwaardige feedback op basis van echte klantervaringen. Met een innovatief online platform en meer dan 50.000 mystery shoppers in 30 landen, stelt het mystery shopping onderzoek van Secret View organisaties en medewerkers in staat om feedback te omarmen en te leren van klantinzichten op een gebruiksvriendelijke en positieve manier.

Over KIKK Capital

KIKK Capital is een investeringsmaatschappij die samenwerkt met startende bedrijven om sterke, succesvolle en duurzame bedrijven op te bouwen. KIKK Capital ondersteunt ambitieuze, vastberaden en gemotiveerde managementteams door niet alleen de financiering te verschaffen die nodig is om bedrijven te laten groeien, maar ook door hen actief te ondersteunen en bij te staan bij het maximaliseren en benutten van groeikansen.

Over Oost NL

Oost NL is een ontwikkelingsmaatschappij die zich richt op het helpen van lokale bedrijven bij duurzame groei, innovatie en internationalisering. Oost NL fungeert als brug tussen overheid, bedrijven en kennisinstellingen, en ondersteunt startende en groeiende mkb-bedrijven met risicokapitaal, kennis, netwerken en contacten.

×