Nederlandse economie doet het goed in het derde kwartaal

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Nederlandse economie

In het derde kwartaal groeide de Nederlandse economie harder dan die van de eurozone. Volgens voorlopige cijfers van het CBS steeg het bruto binnenlands product in het derde kwartaal met 0,7% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Verder is de groei van het tweede kwartaal gestegen naar 0,7%, eerder lag dit nog op 0,6%.

ABN-AMRO verwacht dat de economische groei aanhoudt. Er zijn verschillende aanwijzingen dat de groei aantrekt, ondanks de nog steeds magere wereldhandel. Verder komt er door een koopkrachtverbetering een flinke impuls voor de gezinsconsumptie. Daaruit blijkt dat de Nederlandse economie blijft groeien. Door de sterke groei in de eerdere kwartalen van dit jaar zal het bruto binnenlands product hoger uitvallen dan gedacht. De verwachte groei voor dit jaar lag op 1,5%, maar de groei zal dit jaar rond de 2% uitkomen.

Voor 2017 zijn de verwachtingen minder positief. Dit komt mede door onzekerheden in de wereldeconomie en in de politiek. Daarbij komen ook de mogelijke gevolgen van het Brexit-besluit. Wel is de verwachting dat de nieuwe Amerikaanse president zal zorgen voor een positieve economische impuls.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website