Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nederlandse vestigingen Coffee Fellows verder als franchise

De Duitse koffieketen Coffee Fellows heeft haar Nederlandse activiteiten verkocht aan twee Twentenaren. De ondernemers gaan in Nederland de keten verder ontwikkelen. Chiel Beckmann en Karel van Lange nemen vijf bestaande Nederlandse Coffee Fellows winkels over van de Duitse moedermaatschappij.

“Coffee Fellows heeft in eerste instantie op eigen houtje geprobeerd voet aan de grond te krijgen in Nederland maar, zo bleek na het eerste jaar, er is meer lokale knowhow en een Hollandse inslag nodig om dat voor elkaar te krijgen”, vult Van Lange aan. “Wij gaan het concept aanpassen aan de Nederlandse markt en het vervolgens door het hele land uitrollen”.

“We willen dit concept, dat zeer succesvol is in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ook in Nederland tot een succes maken”, zegt Beckmann. “Met ruim 230 shops in Duitsland is de Beierse keten marktleider bij onze oosterburen”.

Coffee Fellows Enschede

Beckmann heeft als huidige franchisenemer van de vestiging in Enschede de werkwijze van binnenuit gezien. Hij is ervan overtuigd dat ze samen met de juiste Nederlandse partners een goede basis hebben voor een onverdeeld succes. Voor de Enschedese vestiging wordt dan ook een nieuwe franchisenemer gezocht.

Het tweetal heeft de ambitie om met Coffee Fellows een merk te creëren dat een eigen identiteit gaat biedt in een markt die nog lang niet verzadigd is. Met winkels op A1-locaties en ingericht in het kenmerkende “feel-at-home”-sfeer vertrouwen de heren erop om ook Nederland voor zich te winnen.

×