New York Pizza-directeur komt op voor franchisenemer

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De directeur van franchiseformule New York Pizza, Philippe Vorst, klimt in de pen voor franchisenemer Kevin Kerklaan die een vestiging in Deventer runt. De franchisenemer runt de New York Pizza vestiging sinds oktober 2013. De opening van de vestiging liep toen ook door protesten van de omwonenden vertraging op. Vorst schrijft in een laatste poging de aan om de zaak te overwegen. Franchisenemer Kerklaan moet vanwege klachten van omwonenden over geuroverlast twee dwangsommen van in totaal bijna 72.000 euro betalen aan de gemeente.

‘’De franchisenemer te Deventer heeft vanwege de stress over de dwangsommen al een week niet kunnen slapen’’, leest de brief van Vorst. Om het probleem van de geuroverlast op te lossen moest er van de rechter een luchtafvoerpijp komen. De omwonenden hielden deze oplossing echter tegen en dat is de reden waarom franchisenemer Kerklaan en New York Pizza tegen de klachten in beroep ging.

De gemeente houdt echter vast aan de beboeting, schrijft Vorst. De New York Pizza-directeur schrijft in de brief dat Kerklaan onderweg is om een gezonde pizza winkel op te bouwen. “Als Burgemeester en Wethouders doorgaan met het invorderen van deze dwangsommen, maakt de gemeente Deventer een gezonde ondernemer kapot, terwijl het probleem definitief opgelost is’’, aldus Vorst.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.