Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

New York Pizza groeit harder door coronacrisis

New York Pizza is in 1993 opgezet en heeft momenteel 217 vestigingen. De vestiging in Best is er één van waar Freek Glazenborg de trotse franchisenemer van is. Hij vertelt onder andere over hoe New York Pizza de coronacrisis doorkomt.
Over Freek Glazenborg

Freek is 2,5 jaar geleden franchisenemer geworden bij New York Pizza. Voordat hij franchisenemer werd heeft hij 10 jaar in een groothandel gewerkt van New York Pizza. Na deze lange tijd wilde hij voor zichzelf beginnen.

Groei door coronacrisis

Wat de coronacrisis met zich mee heeft gebracht is dat er voornamelijk winkelaanpassingen zijn door de maatregelen om zowel de klanten als medewerkers zich zo veilig mogelijk te laten voelen. Ook merkt Freek dat er een verschuiving van klanten is, omdat er in deze tijd meer mensen bestellen.

Toch heeft de coronacrisis ook positieve ontwikkelingen met zich meegebracht voor de formule. Franchisenemers realiseren een hogere omzet en New York Pizza opent meer vestigingen. De formule wil graag een totaal van 300 vestigingen bereiken in 2023. Dat New York Pizza deze groei ondergaat komt door de enorme toename van de besteding in de bezorgmarkt door de Nederlandse consument en aangezien de formule in kleine dorpen zeer succesvol is.

Het hoofdkantoor van de formule ondersteunt de ondernemers tijdens deze crisis. Het hoofdkantoor heeft een handboek gemaakt met hierin hoe te ondernemen in deze coronatijd volgens alle richtlijnen. Ook worden er regelmatig alle franchisenemers in het land bezocht om te veiligheid te waarborgen.

Toekomst van NYP

‘’In de toekomst zal New York Pizza hard blijven groeien en een groter merk worden. 10 jaar geleden toen ik begon waren er 80 winkels en nu zitten we al op ruim 200, zo wil de formule door blijven groeien in de toekomst’’, zegt Freek Glazenborg.

Franchisenemer worden

Waarom moet je nu franchisenemer worden volgens Freek? ‘’De thuisbezorgd-market en de formule in het geheel blijven groeien, ook kunt u een vestiging openen tegen een redelijke prijs.’’ Freek voegt hier nog aan toe: ‘’Bij New York Pizza komt er veel op je pad, maar ik ben erg blij om franchisenemer van deze mooie formule te zijn.’’

×