New York Pizza-koeriers in Rotterdam uitgerust met bodycam

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule New York Pizza start in Rotterdam met een proef om de veiligheid van pizzakoeriers te garanderen door middel van bodycams. Vanaf maandag a.s. zullen de New York Pizza-koeriers in Rotterdam uitgerust worden met een bodycam om overvallers af te schrikken. Slaagt de proef dan kan het zijn dat in de toekomst meerdere grote ketens in het land zullen werken met een bodycam in de jas.

Initiatiefnemer en eigenaar van meerdere NYP vestigingen in Rotterdam, Youssef Faris, gaat in samenwerking met de gemeente de strijd aan tegen deze overvallers. Faris werkt nu al 11 jaar in het vak en heeft al 14 keer meegemaakt dat een van zijn koeriers overvallen is. ‘’ In de donkere dagen die komen gaan worden koeriers eerder overvallen. De bodycam moet vooral een preventieve werking hebben. Hoe meer mensen weten dat wij een camera hebben, hoe meer crimineeltjes weten dat ze afstand moeten houden”, aldus Faris.

Ook directeur en oprichter van New York Pizza, Philippe Vorst, staat achter het initiatief. ‘’Ik heb nog nooit iets in deze richting gezien. En ik ben heel nieuwsgierig of het werkt. Als het bijdraagt aan de veiligheid van onze koeriers en het aantal overvallen wordt teruggedrongen, ben ik een gelukkig mens.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.