Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

New York Pizza opent eerste ‘Pizza-drive’

Nog nooit vertoond in Nederland: een pizza-drive-thru restaurant. New York Pizza gaat komend jaar deze innovatie in de praktijk brengen. Op een foodcourt, langs de snelweg bij het Zeeuwse Goes, gaat in 2020 de eerste ‘drive’ open.

Stap naar België

Volgend jaar gaat New York Pizza de eerste winkel openen in België. “Er is een ondernemer die daar aan de slag wil”, vertelt directeur franchise Steffen van Dijk. “Daar willen we leren wat er in België aangepast zou moeten worden. Misschien gaat het om smaakvariaties, of om de prijspropositie, of de mogelijkheid om ter plekke de pizza te eten. De wetgeving is er anders, de belastingen zijn anders. We zijn nu die markt aan het verkennen om die vragen te beantwoorden.”

De eerste pizza-drive

De formule heeft het concept aangepast om hiermee succesvol te zijn. “Een drive gaat om snelheid”, vertelt van Dijk. “Als je hele pizza’s gaat maken, duurt het traject ongeveer 7-8 minuten. Daarvoor ga je niet door de drive. Dus wij gaan daar met een ander assortiment aan de gang. En dat is met name de pizzaslice. Van de bekende kwaliteit; verse producten die in de winkel bereid worden en supersnel afgebakken worden. Een pizzaslice is, op een slimme manier verpakt, achter het stuur van de auto ook een stuk makkelijk te hanteren dan een hele pizza.”

×