New York Pizza reageert op gewonnen rechtszaak

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

New_York_Pizza

Vrijdag 4 oktober heeft de rechtbank uitspraak gedaan in het kort geding dat New York Pizza aanspande tegen de franchisenemers van de New York Pizza vestiging in Zoetermeer. De franchise formule  heeft het kort geding grotendeels gewonnen over het gebruik van zijn franchiseformule. De New York Pizza vestiging aan de Oranjelaan 45 in Zoetermeer de deuren sluiten.

“We zijn erg blij dat wij in het gelijk zijn gesteld, maar hadden liever gezien dat dit niet tot een rechtszaak zou komen,” aldus directeur Hans  Miete die met www.denationalefranchisegids.nl sprak over de uitspraak. De franchisenemers van de vestiging in Zoetermeer zouden zich agressief en grof hebben gedragen tegen zowel klanten als medewerkers van de formule. Verder namen zij niet deel aan meetings en opleidingen en werden bestellingen te laat bezorgt. “Er zijn meerdere pogingen gedaan om deze zaken op te lossen. Helaas konden wij niet rekenen op medewerking en waren wij genoodzaakt  advocaten in te schakelen.”

Volgens Miete zal deze zaak geen schade opleveren aan het imago van New York Pizza. “Wij zijn volledig in het gelijk gesteld inzake de ontbinding van de overeenkomst en dat de vestiging, onder dreiging van dwangsom, overgedragen dient te worden aan het hoofdkantoor. Deze heldere uitspraak van de rechter is door klanten, leveranciers en overige partijen niet anders te interpreteren.”

Overigens werd op maandag 7 oktober een nieuwe vestiging van New York Pizza geopend in Schiedam, hetgeen aangeeft dat New York Pizza vertrouwen houdt in haar franchisenemers.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website