Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

New York Pizza slaat opnieuw toe

New York Pizza heeft opnieuw twee Duitse pizzaketens overgenomen: Pizza Planet (30 vestigingen) en Flying Pizza (42 vestigingen). Anderhalve maand terug nam het ook al Stückwerk (32 vestigingen) over.

Oprichter Philippe Vorst schreef in 1991 een afstudeerscriptie met als onderwerp ‘Hoe zet je in Nederland een pizzaformule op?’. Na enkele jaren zelf enkele vestigingen geëxploiteerd te hebben werd in 1996 de overstap gemaakt naar franchise. De formule groeide sindsdien als kool en heeft 230 vestigingen in Nederland is na Domino’s Pizza de grootste pizzaformule van Nederland.

New York Pizza open zeven jaar geleden al de eerste vestiging in Duitsland, in Keulen, december 2020 volgende nog een tweede vestiging in Keulen. In juni van dit jaar nam het Noorse Okla 75% van de aandelen over, het bedrijf was op dat moment 145 miljoen euro waard. Met de overname lijkt de formule ook voor een nieuwe strategie te hebben gekozen waarmee het versneld doorpakt in Duitsland.

Flying Pizza heeft 43 filialen in het noorden en oosten van Duitsland en Pizza Planet heeft er 30 rondom Berlijn. New York Pizza komt hiermee in totaal op 107 vestigingen in Duitsland. Behalve de vestigingen in Keulen moeten alle vestigingen nog worden omgebouwd naar de formule van New York Pizza. De ambitie is om te groeien naar 1.000 vestigingen in Duitsland.

New York Pizza verkocht in 2020 ruim elf miljoen pizza’s en kwam uit op een omzet van 55 miljoen euro. Dat is inclusief de inkomsten uit de deegproductie van dochterbedrijf Euro Pizza Products. Sinds 2008 is de omzet van de keten jaar op jaar met 12 procent gegroeid, mede door het openen van nieuw verkooppunten maar ook door per filiaal meer pizza’s te verkopen.

×