New York Pizza zat 7 jaar lang in de rode cijfers 

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

New York Pizza was bijna failliet gegaan doordat de franchiseformule in de jaren negentig vestigingen ging openen buiten Amsterdam. Oprichter Philippe Vorst vertelt dat de pizzaketen jaren in de schulden heeft gezeten, ook na het opstarten van de bezorg- en afhaalservice. Dit meldde RetailNews onlangs.

Het probleem lag volgens Vorst bij het openen van de vestigingen buiten de hoofdstad in de steden Haarlem en Leiden. Bij sommige vestigingen werd er volgens hem soms niks gedaan in de middagen en avonden. “Zo loop je de helft van je omzet mis en dat een stuk of acht keer achter elkaar. Dan loop je hard leeg”, zegt Vorst tegen RetailNews. De franchisegever noemt dit dan ook zijn grootste blunder, vestigingen in o.a. Haarlem en Leiden openen. Nadat deze ‘probleemvestigingen’ werden gesloten, begon de formule met bezorgen en afhalen. De bezorg- en afhaalservice zorgt nu voor ongeveer 90% van de omzet.

Om de schulden af te lossen, stortte Vorst samen met zijn broer Max en medeoprichter Richard Abram geld bij om de rekeningen te kunnen betalen. “Het heeft zeven jaar geduurd voordat we van onze schulden af waren”, vertelt Vorst.

De formule heeft ondertussen bijna 150 vestigingen in Nederland en deze vestigingen zorgde vorig jaar voor een omzet van zeventig miljoen euro. New York Pizza wil volgend jaar 200 vestigingen hebben.

Franchisen bij New York Pizza? Klik dan hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website