Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

New York Pizza zet stappen in Duitsland met overname Duitse pizzaketen Stückwerk

New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, kondigde 1 september jl. aan de Duitse pizzaketen Stückwerk over te nemen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

De groeiambities van New York Pizza om buiten Nederland de populaire pizza’s te gaan verkopen is met de deze acquisitie in Duitsland voor een deel gerealiseerd. Het pizzamerk ging afgelopen december al de landsgrenzen over met de opening van een tweede vestiging in Keulen en kondigt hiermee de volgende stap aan. New York Pizza is onlangs overgenomen door het Noorse Orkla. New York Pizza heeft door deze overname haar positie in de markt versterkt en realiseert een grotere slagkracht voor verdere nationale en internationale groei van de organisatie. Met de deze acquisitie in Duitsland van de franchise Stückwerk met 32 vestigingen zal deze groei versneld worden ingezet. Stückwerk is voor New York Pizza de eerste grote overname in Duitsland, de Nederlandse keten kijkt naar meer kansen om te kunnen groeien in de Duitse markt. Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo’n 11.5 miljoen pizza’s per jaar gebakken en zijn er meer dan 233 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers. In België zullen aan het einde van het jaar 6 vestigingen geopend zijn.

Founder en oprichter New York Pizza Philippe Vorst:

‘Hiermee is een eerste acquisitie in Duitsland een feit en dat onderstreept ons streven om binnen een afzienbare tijd een van de grote spelers te worden in Duitsland. Stückwerk is een premium bezorgservice in Duitsland, en zij hebben net als New York Pizza dezelfde focus op de beleving van vers, smaak en hoogwaardige ingrediënten. Samen zijn we met onze bundeling van kennis van beide markten nog krachtiger en kunnen wij onze groei verder versnellen. Stückwerk is een bekende partner van ons, we hebben jarenlang deeg geproduceerd en geleverd aan hen met onze dochteronderneming Euro Pizza Products.

Om dit alles in goede banen te leiden en met een onontbeerlijke kennis van de markt is Karsten Freigang door ons aangetrokken. Hij zal vanuit het lokale kantoor als managing director van New York Pizza Duitsland betrokken zijn.’ Karsten Freigang, Managing Director New York Pizza Duitsland: ‘Stückwerk is voor New York Pizza van zeer toegevoegde waarde voor de organisatie, waarbij we over en weer kunnen leren van elkaar. De Duitse markt is mij zeer toevertrouwd, en ik ben dan ook blij met deze overname van New York Pizza in Duitsland.’

Over New York Pizza

New York Pizza is opgericht in 1993 toen het ‘the original slice’ vanuit New York naar Nederland haalde. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza slices verkocht. De formule sloeg aan en al snel werden er meerdere restaurants geopend. Vanaf 1996 richtte het bedrijf zich ook op de bezorging van pizza. Momenteel telt New York Pizza in totaal meer dan 236 vestigingen, 233 in Nederland, 2 vestigingen in Duitsland en momenteel 1 vestiging in België. De franchiseorganisatie besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Zo was het in 2012 de eerste keten in Nederland met ebikes en extra belangrijk is het gebruik van verse en 100% natuurlijke verse ingrediënten, geen gebruik van kunstmatige kleur en smaakstoffen in haar eigen producten.

×