Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuw in de franchisewereld

Na bijna 22 jaar in de facilitaire dienstverlening te hebben gewerkt, rolde ik begin dit jaar een nieuwe wereld in. De franchisewereld. Voor mij een onbekende wereld. Wat franchise was, wist ik wel. Wat het exact inhield niet precies. En ja. Ik kende ze wel. De grote franchisenamen zoals Pearle, Gall en Gall en uitzendbureau Olympia. Maar wat de toegevoegde waarde van franchise was en hoe het precies in zijn werk ging, moest ik nog leren.

Leuke wereld

Inmiddels zijn we een hele poos verder en ben ik helemaal ingewijd in de franchisewereld. Wat een leuke wereld. De diversiteit aan franchiseformules is gigantisch. Hierdoor moeten onze franchiseadviseurs van alle markten thuis zijn. Er zijn franchisegevers én franchisenemers. Wij bedienen ze allebei. Soms krijg je te maken met een grote onderneming, maar vaak ook klein. En dan de verscheidenheid aan branches. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het franchisen.

Franchiseverschillen

Om mijn weg in de franchisewereld te vinden heb ik veel gelezen over franchise. In de vele artikelen komen vooral de verschillen ruimschoots aan bod. Verschillen van mening tussen franchisegever en -nemer, verschillen van de hoogte van fee en verschillen in contracten. Best negatief. Dat is jammer.

Vol enthousiasme

Op kantoor bij De FranchiseAviseur maak ik het gelukkig ook anders mee. Er zijn ook een boel overeenkomsten tussen franchisegever en franchisenemer! En die overeenkomsten zijn het allermooist. Want hoe groot of klein een franchisegever ook is, net als de franchisenemer zijn ze ondernemend en enthousiast. Ook willen beiden partijen succesvol zijn. De franchisegever deelt zijn succesformule en breidt zijn onderneming uit door middel van franchise. De juiste franchisenemer weet dit succesverhaal op waarde te schatten en doet graag met de franchisegever mee. Vol enthousiasme.

Samen succesvol

En dát enthousiasme, bij de aanvang van een franchiseovereenkomst, moeten beide partijen vasthouden. Juist dát gevoel van het samen succesvol zijn. Hoe dan? Zorg voor de juiste match tussen franchisegever en -nemer. Stel een duidelijke franchiseovereenkomst op en maak een helder handboek. Geen verrassingen. Weten waar je aan toe bent. Allebei.

Charme en succes

Bij ons staat dan ook altijd de goede relatie tussen franchisegever en franchisenemer voorop. En dat is, als je het mij als nieuwkomer vraagt, de charme en het succes van franchisen. Een open en eerlijke communicatie en het samen ondernemen op basis van wederzijds respect. Net als in de gewone wereld. En dan is de franchisewereld, net als de gewone wereld, een hele mooie wereld.

 

Erika Slegers
erika@franchiseadviseur.nl, 06 – 3380 3659
De FranchiseAdviseur bv

×