Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuw in Rotterdam Hillegersberg: fit in 20 minuten per week

23 september 2019

Personal trainers en ondernemers Tine Metske en Marieke Bakker openen op 1 oktober de 136e fit20 studio aan de Elektroweg 11 in Rotterdam Hillegersberg. Dit is de vierde Rotterdamse studio. De fit20 formule bestaat uit een intensieve personal training van 20 minuten per week. Het concept past bij mensen die weinig tijd of geen zin hebben om iets aan fitness te doen. Ook sporters die hun prestaties willen verbeteren kunnen fit20 integreren in hun trainingsprogramma. Sinds de oprichting in 2009 trainen al meer dan 16.000 mensen in acht landen volgens de fit20 methode.

Trainen volgens deze tijd

De fit20 training is op afspraak en altijd onder persoonlijke begeleiding. De trainingsmethode zorgt voor een sterke prikkel op de spieren waardoor – binnen de herstelperiode tussen twee trainingen – het hele lichaam fitter wordt. Toen personal trainers Tine Metske en Marieke Bakker voor het eerst van de fit20 methode hoorden leek het hun te mooi om waar te zijn. Maar toen ze voor het eerst voor een training kwamen waren ze meteen overtuigd. “Trainen volgens de fit20 methode past heel erg bij deze tijd waarin niemand tijd heeft en toch fit en gezond wil blijven. We moeten allemaal langer werken en dan helpt fit20 om gezond en fit oud te worden. En 20 minuten per week is goed op te brengen.”

fit20 formule

Op speciale custommade fitnessapparaten worden de grote spiergroepen wekelijks in 20 minuten getraind. De training vindt plaats in een kleinschalige studio en is ’hoogintensief’. Dit houdt in dat de spiergroepen in korte tijd zwaar worden belast en tot het uiterste worden gedreven, op een veilige manier. Deze wekelijkse prikkel zorgt ervoor dat je spieren versterken en je conditie verbetert. Er wordt met focus getraind, één-op-één of als duo, zonder afleiding van (harde) muziek of spiegels. De ruimte is gekoeld op 17 graden waardoor klanten niet of nauwelijks transpireren en sportkleding of naderhand douchen niet nodig zijn.

Trainen op wetenschappelijke basis

De fit20 trainingsmethode is een High Intensity Strength Training, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die laten zien dat met één intensieve training per week de gezondheid en fitheid sterk verbeteren. De fit20 personal trainer let nauwkeurig op houding, ademhaling en tempo en houdt alle trainingsresultaten bij in een speciaal ontwikkelde fit20 app. Doordat alle oefeningen in slow motion en onder begeleiding worden uitgevoerd zijn ze veilig en haalbaar voor iedere leeftijdscategorie.

Over fit20

De fit20 High Intensity Strength Training is gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. Het concept is in Nederland doorontwikkeld en in 2009 uitgerold als formule met inmiddels meer dan 140 studio’s in 8 landen. Ook verzorgt fit20 in-company studio’s, zoals o.a. bij Siemens, Ahold en Randstad.

[box] Wil jij meer weten over fit20? Klik hier voor meer informatie.[/box]
×