Nieuw overlegorgaan opgericht voor verenigingen van franchisenemers

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

franchise vereniging

Wallstreetweb meldt dat Branche-organisatie Vakcentrum voor zelfstandige detailhandelaren in Nederland een overlegorgaan opricht voor verenigingen van franchisenemers. De bedoeling is om de vele individuele verenigingen in franchiseland te bundelen.

De bedoeling van deze nieuwe vereniging is om de aangesloten verenigingen te ondersteunen in overleg met de franchisegevers. Uit een onderzoeksrapport in januari bleek namelijk dat de samenwerking tussen franchisenemer en –gever niet volledig in balans was. Misstanden moeten voorkomen worden en de krachten gebundeld. Dit wil de nieuwe vereniging dan ook bereiken.

Opvallend is dat eerder dit jaar al twee andere organisatie’s in franchise zijn opgericht met soortgelijke doelstellingen. Zo werd Stichting Franchise Wijzer opgericht door Nienke Slump, advocaat bij Justion Advocaten. Dit om franchise verenigingen te voorzien van juist.

Daarnaast is in februari de Belangen Vereniging Franchisenemers Nederland (BVFN) opgericht. Het doel van deze belangenvereniging is het op evenwichtige wijze behartigen van de belangen van franchisenemers bij overheden en andere maatschappelijke instituties.  Het bestuur van deze organisatie wordt gevormd door ervaren franchisenemers.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.