Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuw: Pitch Plein op De Nationale Franchise Beurs

26 maart 2024

 

Op De Nationale Franchise Beurs komt een Pitch Plein. “Op het Pitch Plein kan een franchiseformule een korte presentatie geven over het ondernemen bij hun formule”, vertelt organisator van Sophie ten Bosch van De Nationale Franchise Gids. “Daar blijft het echter niet bij: bij het plein is ook een kritische discussieleider. Die gaat er natuurlijk helemaal voor om ervoor te zorgen dat de franchisegever in kwestie echt het achterste van zijn of haar tong laat zien”. Het Pitch Plein is een open ruimte op de beursvloer zelf, dit maakt het erg laagdrempelig voor kandidaten om naar een pitch te luisteren of om toch maar weer door te lopen.

Tussen de pitches door worden er ook verschillende evenementen op dit plein georganiseerd. Ten Bosch: “Helaas kan ik hier nog niet veel over vertellen, maar wat ik wel kan verklappen is dat daar ook een gezonde dosis ‘fun’ aan wordt gekoppeld”.

Doel van de beurs is om kandidaat ondernemers in contact te brengen met franchisegevers. Kandidaten kunnen zich uitgebreid informeren over wat er allemaal komt kijken bij ondernemen in het algemeen en of franchise een interessant optie is. Ten Bosch: “Naast het Pitch Plein hebben we een uitgebreid seminarprogramma waarin voorlichting gegeven wordt. Denk aan onderwerpen als financiering van je bedrijf, overname van een bedrijf en overname en opvolging. Ook komt natuurlijk verkiezing ‘Franchisenemer van het Jaar’ weer terug. Dat was vorig jaar al een groot succes. Met hulp van mystery shopper Secret View ging daar een heel mediacircus aan vooraf, in een zinderende finale kwam uiteindelijk Gianmarco van Kwalitaria als winnaar uit de bus. Naast deze verkiezing komen er nog twee nieuwe evenementen, maar daar mag ik nu nog niet over vertellen.”

De Nationale Franchise Beurs wordt op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober a.s. gehouden in Gorinchem. In 2023 trok de beurs een recordaantal standhouders en recordaantal bezoekers. Ten Bosch: “Er hebben zich nu alweer meer standhouders ingetekend dan vorig jaar op de beurs waren. Het record van 2023 gaan wij dus zeker weer verbreken. Wij hebben net weer stands op de plattegrond bijgeplaatst, er zijn er nu nog vijf vrij”.

×