Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuw uitzendbureau voor medische studenten van start

Deze week opent een nieuw uitzendbureau voor medische studenten zijn deuren in Amsterdam. HappyMedStudent is opgericht door Philip Croon (24) die op dit moment ook zijn co-schappen loopt. Met HappyMedStudent biedt hij bijbanen in de zorg voor medische studenten die zo relevante werkervaring kunnen opdoen in de zorg en tegelijkertijd bij kunnen verdienen naast hun studie. HappyMedStudent zal opereren als onderdeel van de landelijke uitzendorganisatie HappyNurse.

Het lijkt een gouden combinatie: zelf student zijn, ondernemer en samenwerken met een gevestigde uitzendorganisatie. Phillip Croon is tijdens zijn studie tot arts namelijk gestart met een uitzendbureau voor medische studenten. “Door het partnerschap met een succesvolle uitzendorganisatie in de zorg, ontzorgt HappyNurse ons met financiële, juridische en administratieve processen. Daarbij kunnen studenten zich gemakkelijk inschrijven voor een opdracht of dienst via een handige app. Daardoor kunnen mijn collega’s en ik zelf ons focussen op de persoonlijke gesprekken met studenten en het vinden van een passende baan voor hen in de zorg. Ook hierin biedt het bestaande netwerk van HappyNurse met diverse zorginstellingen enorme voordelen”, aldus Phillip Croon.

Het Happy-gevoel is belangrijk

Een ander aspect dat volop aandacht heeft is het Happy-gevoel. Want behalve een leuke baan in de zorg met een prima uurloon en veel flexibiliteit, is er ook wekelijks een vrijdagmiddagborrel. Hier ontmoeten de werkende studenten elkaar en wordt er volop bijgepraat over het werk, de voortgang van hun studie en meer. Ook geeft HappyMedStudent regelmatig gratis trainingen in medische vaardigheden en handelingen via de HappyCampus.

Marijke Horstink, directeur en oprichter van HappyNurse: “Ik geloof erg in de gekozen aanpak, want een HappyMedStudent zorgt voor een Happy Patiënt. Het enthousiasme en de leergierigheid van onze nieuwe collega’s van HappyMedStudent werkt overigens erg aanstekelijk. Dit zorgt voor nieuwe inzichten in wat er speelt onder medische studenten en hoe wij als arbeidsbemiddelaar met hen de zorg nog beter kunnen maken. Ik wens het team van HappyMedStudent heel veel succes en zie voor hen een mooie toekomst in de HappyNurse-familie.”

×