Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuwe eigenaar Blokker krijgt een groot bedrag mee

15 februari 2019
Bronnen uit Retail en financiële sector beweren dat het familiebedrijf ‘Blokker’, ongeveer 250 miljoen euro zou willen meegeven aan de koper van de keten. Echter klopt volgens de woordvoerder de hoogte van het bedrag niet.

Momenteel zijn er 12 geïnteresseerden met wie Blokker in gesprek is gegaan. De potentiële kopers investeren allemaal vanuit het privaat vermogen. De bedrijven H2 en Aurelius worden onder andere benoemd. Grote internationale kopers zijn er niet. De benoemde bedrijven zijn van Nederlandse en Duitse afkomst.

Tot op heden hebben meer dan zes potentiële kopers een niet-bindend bod uitgebracht. Volgens de woordvoerder zitten hier “goede partijen’’ tussen. Volgens Blokker zijn de geïnteresseerde bedrijven geen snelle saneerders.. “De familie wil een koper die bereid is te investeren.”

De meerderheid van de bieders wil dat Blokker een deel van de eigendommen van de winkels behoudt. Blokker wilt dat niet en geeft daarvoor in de plaats een fors bedrag aan de koper. Blokker heeft al een tijd lang geen winst weten te behalen, zegt de woordvoerder: “Maar we zijn met een driejarenplan bezig en het gaat al veel beter dan in 2017.”

In november 2018 was Blokker op zoek naar potentiële kopers voor de winkelketen. Het moederbedrijf Blokker Holding heeft twee jaar geleden alle overige formules verkocht, behalve Big Bazaar. Blokker bestaat tot op heden 120 jaar.

×