Nieuwe eigenaar voor Burger King Nederland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De 27 franchisevestigingen van Burger King Nederland gaan verder met een nieuwe eigenaar, namelijk Standard Investment. Standard Investment is een Amsterdamse investeringsmaatschappij die de aandelen overneemt van Citoyen Food Group, de huidige aandeelhouder. Henrik Jan ten Have van Standard Investment laat dat weten aan RetailNews.

In 2010 besloot Burger King de restaurants af te stoten. Inmiddels zijn er in Nederland ongeveer zestig vestigingen, die onder verschillende partijen vallen. HMSHost nam onlangs de stationswinkels over van NS en Autogrill is actief met Burger King langs de snelweg. “De overige winkels zijn in handen van individuele franchisenemers”, legt Ten Have uit.

Volgens de nieuwe aandeelhouder is er in Nederland ruimte voor ruim 120 vestigingen van franchiseformule Burger King. “Het is voor ons een kans om een goedlopende onderneming naar een hoger niveau te tillen”, aldus Hendrik Jan ten Have, partner bij Standard Investment.  “De 250 van McDonald’s haal je niet meer”, aldus Ten Have. “De zestig nieuwe winkels kunnen door de verschillende partijen geopend worden, benadrukt hij. “Zelf denken wij aan tien tot twintig nieuwe vestigingen in de komende vijf jaar. We hebben ook al enkele locaties concreet op het oog.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website