Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuwe eigenaar voor franchiseformule Zuster Evie

Per 1 januari 2022 neemt Monique Heijmen-Verberk franchiseformule Zuster Evie over van aandeelhouder en oprichtster Eline Tromp-Vrielink. Ook operationeel directeur Franka Verriet draagt haar aandelen over aan de nieuwe eigenaar.

“Ik ben Zuster Evie 8 jaar geleden begonnen met als doel om een oplossing te bieden voor mensen die flexibel en vanuit huis van hun kookhobby hun beroep wilden maken. Dat is goed gelukt en het bedrijf heeft eigenlijk elk jaar dubbele groeicijfers laten zien. En toen kwam Corona. Onze groei kwam volledig stil te liggen. We hadden echter al wel flink geïnvesteerd in toekomstige groei waardoor we na 2 jaar aan het einde van onze reserves waren en de kostenstructuur niet langer paste bij de omzet. Ondanks alle inspanningen van ons topteam om kosten te besparen aan de achterkant, bleek het onvoldoende om weer vet op de botten op te bouwen voor de toekomst. Weer terug opbouwen kan alleen wanneer je er als eigenaar weer zelf meer tijd in stopt zodat je de overhead kan terugschroeven. Zowel Franka als ikzelf zaten al aan onze maximaal beschikbare tijd. Monique, die al meer dan 5 jaar als Formulemanager in het bedrijf werkte, heeft die tijd wel. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat zij het bedrijf weer terug kan laten groeien naar het pre-corona niveau.”, licht Eline de overname toe.

“Ik ben heel blij met deze kans om nu volledig eigenaar te worden van Zuster Evie, de formule waar ik al zo lang bij betrokken ben. Ik ken het bedrijf door en door en heb ook zelf een eigen regio gehad dus kan me ook goed in onze franchisenemers verplaatsen. Deze overname garandeert het voortbestaan van de Formule na een roerige tijd. Met de formule op zich is niks mis weet ik uit eigen ervaring. De corona crisis heeft gewoon te lang geduurd. Met de aanpassingen in de kostenstructuur is er echter weer voldoende lucht om verder terug op te bouwen en naar de toekomst te kijken. Die ziet er nog steeds zonnig uit voor lokaal gemaakte producten en onze flexibele franchiseformule.”, zegt Monique.

Eline Tromp-Vrielink blijft als angel investor betrokken bij Zuster Evie. Franka Verriet stapt volledig uit het bedrijf om zich te richten op haar andere werkzaamheden. Zuster Evie is een franchiseformule voor lokaal gemaakte lekkernijen. Individuele franchisenemers, op het moment van dit persbericht 23, hebben een eigen regio waarin ze thuis de Zuster Evie producten maken en verkopen in hun eigen gebied.

×