Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuwe franchisenemer ViaViela maakt vliegende start tijdens Corona-periode

25 augustus 2020
Sandy Laan startte 3 maanden geleden als franchisenemer bij Gastouderbureau ViaViela. Haar vestiging in de regio Hoorn maakt ondanks het Coronavirus een vliegende start.
Waarom ben jij een gastouderbureau gestart onder de vlag van ViaViela?

Ik was niet meer happy bij mijn vorige werkgever, er was geen uitdaging meer. Naast mijn baan ben ik trouwambtenaar. Toen ik de vacature van ViaViela zag wist ik meteen dat ik mijn keukentafel gesprekken als trouwambtenaar en mijn commerciële ervaringen kon bundelen. Daarbij was ik al lang zoekende naar iets voor mezelf. ViaViela geeft mij de mogelijkheid om zelfstandig ondernemer te zijn en daarbij altijd terug te kunnen vallen op een mega dosis ervaring. Ik hoeft het wiel niet zelf uit te vinden en er is genoeg ruimte voor eigen ideeën.

Hoe was het om in de Corona periode te starten / hoe heb je dat aangepakt? 

Alles wat je niet verwacht als je gaat starten, is dat Corona om de hoek komt kijken. Zo moesten mijn plannen, zoals de persoonlijke afspraken, even de ijskast in en moest ik het op een andere manier aanpakken. Voor mij was het belangrijk om in mogelijkheden te denken. Alle (gast)ouders snapten heel goed dat ik niet langs kon komen, maar ook via de telefoon kwamen er mooie gesprekken. Door veel in contact te komen met (gast)ouders merk ik dat het er minder toe doet of je er nu live bent. Een goed gesprek is een goed gesprek! Ik vond het ook geweldig om te zien hoe vindingrijk (gast)ouders werden. Onderlinge kennismakingsgesprekken werden bijvoorbeeld verplaatst naar de speeltuin.

Uiteindelijk heb ik  weinig hinder ondervonden aan het opstarten in de Coronatijd. Dat neemt niet weg dat ik voelde hoe lastig en vervelend onze gastouders het hadden met het sluiten van hun opvang. Ik vind het super om te zien hoe zij hier doorheen zijn gekomen.

Hoe kijk je naar wat je nu al bereikt hebt?

Alleen maar positief! Ik ben een streber en mijn vestiging mag nog groter worden, maar ik ben blij met wat ik in deze drie maanden heb neergezet. Zo ben ik van 5 beschikbare gastouders, nu al gegroeid naar ruim 100.  Het aantal aanvragen is groot en het aantal klanten groeit snel. Ik heb goed contact met de (gast)ouders, beiden weten me te vinden en dat voelt goed.

En dat ik het niet alleen hoef te doen is het fijne van werken onder de vlag van ViaViela.

[box]Enthousiast geworden en ook je eigen ViaViela vestiging beginnen? Vraag dan direct informatie aan.[/box]
×