Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuwe franchisenemer voor Filta Environmental

Sinds 1 oktober 2018 is Mathijs Baars via De Nationale Franchise Gids actief als franchisenemer in regio Midden-Nederland bij Filta Environmental. “Wat is het grote voordeel aan franchisenemer zijn bij Filta Environmental? Je hebt geen concurrentie, het is een goed werkend concept, je hebt je eigen regio en die combinatie is heel goed voor je zelfvertrouwen in sales”, aldus Mathijs.

Mathijs kwam in aanraking met Filta Environmental via oude collega’s van hem, die al franchisenemer waren bij het bedrijf. Zelf heeft Baars ook een eigen bedrijf, deze houdt hij naast de samenwerking met Filta in stand. Mathijs had nog geen ervaring met frituur en heeft hiervoor tweemaal een cursus gevolgd in de maand september. Deze cursussen namen twee weekenden in beslag, het eerste weekend waren drie dagen theorie met examens. Het tweede weekend bestond uit theorie en praktijk.

Klanten

Mathijs heeft zijn klantenbestand zelf opgebouwd, maar heeft wel vier vestigingen van kinderspeelparadijs Ballorig overgenomen die onder de Filta formule vielen. In één maand tijd heeft hij 12 klanten aan zich gebonden en lopen er een aantal demo’s. “Mijn streven is om voor 1 januari 2019, twee bussen in mijn regio te hebben rijden”, aldus Mathijs.

Duurzaamheid

In Nederland heeft de Filta formule geen concurrenten, de airfryer komt op het gebied van duurzaamheid wel snel dichterbij. Volgens Mathijs is dat geen probleem aangezien de smaak van de frituur enorm verschilt met die van een airfryer. Filta heeft een manier ontwikkeld waardoor na het reinigen van het fituurvet er alleen maar plantaardige olie overblijft. “Daarnaast is Filta Environmental niet voor niets aangesloten bij Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven en in 2016 heeft Filta voor dit concept de NFV Innovatieprijs gewonnen”, aldus Mathijs Baars.

×