Monuta verwelkomt nieuw ondernemersduo

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Begin 2016 heeft Monuta een ondernemersduo mogen verwelkomen. Astrid Rengers en Johan Jonker zijn samen gestart als franchisenemer van Monuta. Zij zijn verantwoordelijk voor de regio IJmuiden, Velsen-Zuid, Bloemendaal, Aerdenhout en omgeving. Zij zijn deze nieuwe uitvaartorganisatie begonnen onder de naam Monuta Jonker & Rengers. Het duo deelt de passie voor het vak van uitvaartondernemer: “Wij zijn ceremoniemeesters van een mooi afscheid, in lijn met het leven dat geleefd is.”

Vier jaar geleden ontmoeten Astrid en Johan elkaar. Astrid: “We zijn twee verschillende persoonlijkheden; uniek en divers in vele opzichten. Maar we delen de motivatie ertoe te kunnen doen op een bijzonder en emotioneel moment in iemands leven. We vullen elkaar heel goed aan, wat maakt dat we een ijzersterke combinatie vormen.”

Johan: “De afgelopen zeven jaar heb ik een aantal keer mensen uit mijn familie en vriendenkring mogen bijstaan bij het afscheid van een dierbare. Ik vond het een eer om deze uitvaarten te mogen begeleiden. Dat maakte ook dat ik er echt mijn werk van wilde maken. Ik vind het heel mooi om nabestaanden die zich in een zeer kwetsbare positie bevinden weer in hun kracht te zetten. Klaar voor de fase die komen gaat.”

Voor Astrid was het ook een bewuste keuze. De onderneemster heeft zich de afgelopen tien jaar ingezet bij een zorggroep om daar de kwaliteit van leven van ouderen en mensen met een beperking te verhogen. “Ik was een soort vertrouwenspersoon en vraagbaak. Mensen waardeerden vooral mijn oprechte interesse en aandacht en mijn luisterende oor. Die eigenschappen, samen met mijn optimisme en daadkracht, zijn heel belangrijk in mijn vak als uitvaartverzorger. Niet alleen voor een goed gesprek als het einde nadert, maar ook wanneer we samen een mooi afscheid organiseren. Met oprechte zorg en een goede dosis empathie.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.