Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

“Nieuwe franchisewet lastig voor franchisegevers”

Ton van der Tang, algemeen directeur van franchiseformule Fortune Coffee, verteld dat de nieuwe franchisewet lastig kan zijn voor ondernemers.

Het voorstel voor de nieuwe franchisewet is ingediend door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) bij de Raad van State.

Ton van der Tang, algemeen directeur Fortune Coffee reageert hier op in een gesprek met BNR: ‘’Je kunt veel moeilijker zaken gaan uitproberen als franchisegever, omdat je eerst die meerderheid moet krijgen. Terwijl je het ijzer wilt smeden, als het heet is.’’.

Wat houdt de nieuwe franchisewet in?

Het huidige voorstel houdt in dat tweederde van de ondernemers het eens moet zijn met beleidswijzigingen en franchisenemers instemmingsrecht krijgen.

De franchisewet is bedoeld om meer bescherming te bieden aan franchisenemers. Een van de redenen voor deze nieuwe wet is dat ondernemers in financiële problemen kwamen doordat ze door de franchisegever verplicht werden om investeringen te doen en hoge kosten te maken.

Buitenlandse franchiseketens

Timo Jansen, een advocaat die veel franchisezaken behandelt, vertelt dat de nieuwe franchisewet voor veel verbazing zorgt in het buitenland. Hij denkt dat buitenlandse franchiseketens mogelijk Nederland overslaan door die nieuwe franchisewet.

×