Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bakkertje Bol opent nieuwe hotspot in Utrecht

Utrecht heeft er weer een toffe hotspot bij. Onlangs opende namelijk Bakkertje Bol de deuren in hartje centrum en dat is niet zomaar een bakker. Jessica en Emilio runnen de lunchroom met veel liefde en gooien er hun Zuid-Afrikaanse roots doorheen: “We hopen dat iedereen zich hier thuis voelt.”

Meant to be: dat is hoe je het Utrechtse bakkersavontuur van Jessica en haar man Emilio het beste kunt omschrijven. Nog maar acht maanden geleden woonde het ondernemende stel namelijk met hun kids in Zuid-Afrika. “Ik ben daar geboren en getogen”, vertelt Jessica. “In 2020 verloren we helaas een aantal familieleden, waaronder mijn vader. Hij zei altijd dat hij ons ergens anders een veiliger toekomst gunde.”

Nederlandse tradities

Het zaadje om te emigreren was dus geplant. “Mijn opa komt oorspronkelijk uit Nederland, dus ik ben opgegroeid met Nederlandse tradities zoals Sinterklaas. Daarnaast leerde een vriend van ons zijn Nederlandse vriendin kennen en hij kwam daardoor veel in Den Bosch. Bij terugkomst vertelde hij dat hij zó’n leuk bakkertje had ontdekt en dat hij zo’n soort winkel runnen écht iets voor ons vond. Na alle narigheid met familie besloten we om de sprong te wagen en naar Nederland de emigreren.”

Toeval bestaat niet

Zes jaar geleden ging Jessica’s zus haar al voor: zij verhuisde toen naar Utrecht. “We gingen na onze verhuizing bij haar langs en zagen dat er franchisenemers voor Bakkertje Bol in Utrecht gezocht werden. Dat was dé bakkersketen waar onze vriend over verteld had!” Als dat geen toeval is… “We ontmoetten het geweldige team achter Bakkertje Bol en volgden trainingen, waarna we vorige week de winkel mochten openen.”

Bakkertje Bol staat bekend om de ambachtelijke producten uit eigen bakkerij. Jessica haar favorieten? “Het koffiebroodje met glazuur en rozijnen: heerlijk. En appelflappen! Het leuke aan deze bakker is dat alles voor je neus gemaakt wordt en het assortiment zo enorm groot is. De Brabantse worstenbroodjes zijn mateloos populair, daar zien we mensen door de etalage heen naar wijzen. Ook kun je hier lekkere sapjes, smoothies en koffie halen. To go of om hier op te eten en drinken.”

Een stukje Zuid-Afrika in Utrecht

Jessica en Emilio willen naast het bestaande assortiment ook steeds meer Zuid-Afrikaanse producten introduceren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toasted chicken mayonaise sandwich? “Héél populair in Zuid-Afrika, maar hier kun je het nergens vinden”, legt ze uit. “Net als ‘biltong’: een soort salamiworst. We zijn heel sociaal en open en vinden het te gek om mensen meer uit te leggen over de producten en onszelf. Klanten voelen voor ons aan als een soort nieuwe familie. Iedereen is zo lief en verwelkomend! Andersom proberen wij die liefde ook terug te geven zodat je hier altijd blij de winkel verlaat.”

Ontvang gratis meer informatie over Bakkertje Bol

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Bakkertje Bol

×