Nieuwe rol voor DA

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

DA drogisterij & parfumerie
De drogisterijformule DA doet na een moeilijke periode weer volop mee in de branche. Bert Bargboer, de directeur die op het dieptepunt van de keten binnenkwam, heeft de curve echter weer doen stijgen. Was de formule vroeger geroemd om zijn advies, ze werd tien jaar achtereen uitgeroepen tot beste in de branche, nu groeit ze door volop mee te doen in de prijzenslag.

“Service is belangrijk voor ons, maar ik wil niet dat de klanten wegblijven vanwege de prijs”, aldus Bargboer. Om de kosten te reduceren heeft hij flink moeten snijden. Hij ontsloeg 160 van de 240 medewerkers, sloot twee distributiecentra en deed een bod op Brocacef. Met deze laatste winkels erbij kan er weer rendabel worden uitgeleverd en ging de omzet met vijftig procent omhoog. Het streven van Bargboer is nu gericht op verdere groei: eind 2012 zeventig nieuwe winkels erbij. De stand zou dan zijn 400 winkels van Brocacef en 475 DA-vestigingen.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 1 juni 2010.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.