Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nu een franchise starten, is dat wel verstandig?


Er is een landelijk personeelstekort, de (energie)prijzen rijzen de pan uit en het zijn spannende tijden. Toch kan jezelf aansluiten bij een franchiseorganisatie juist in deze tijd interessant zijn. Kwalitaria reageert op de vijf meest gehoorde bezwaren.

Goed personeel is lastig te vinden

Net als andere branches, kampt ook de fast- en horecaservice branche met personeelstekorten. Als franchiseorganisatie proberen we onze ondernemers op dit gebied zo goed mogelijk te ondersteunen. Hoe? Met een website die helemaal is gericht op personeelswerving en landelijke advertenties op onder andere TikTok en Snapchat, dé kanalen waar de jongeren zich bevinden. Dankzij een groot marketingbudget hebben we als formule een groot bereik. Zo hebben we het aantal sollicitaties in het afgelopen jaar al weten te verdubbelen. Is iemand aangenomen, dan stopt het daar niet. Het boeien, binden en behouden van personeel is net zo belangrijk. Met een speciale Kwalitaria opleiding bij SVO Vakopleiding Food en de Kwalitaria Bedrijfsleiders Academy bied jij jouw teamleden perspectief.

De energieprijzen zijn torenhoog

Daar zijn wij ons ook van bewust. Gelukkig hebben wij als franchiseorganisatie een collectief contract afgesloten waar nieuwe vestigingen zich bij kunnen aansluiten. Door gezamenlijk energie in te kopen bespaart jou dat een hoop geld. Ook op dit gebied onderhandelen we continu over de beste prijs en proberen we er altijd het beste voor jou als ondernemer uit te halen. Vanuit ons brede netwerk kijken we bovendien doorlopend naar (nieuwe) manieren om te besparen, bijvoorbeeld op het gebied van apparatuur.

De markt kampt met enorme prijsstijgingen

Dat klopt, en daar ontkomen ook wij niet aan. Maar doordat Kwalitaria collectief inkoopt, kunnen we de prijsstijgingen binnen de perken houden. Als zelfstandig ondernemer heb je weinig slagkracht bij de grote leveranciers, maar als formule met 135 vestigingen wel. Als franchisenemer hoef je dan ook niet zelf te onderhandelen, dat doen wij voor je. We zitten er bovenop en proberen continu de beste inkoopprijs te realiseren voor jou als ondernemer. Bovendien werken leveranciers graag samen met een grote, bekende formule; dat helpt zeker mee!

Ik heb niet genoeg eigen vermogen

Om te starten heb je eigen vermogen nodig. Hoeveel dat is hangt af van de locatie en de grootte van de vestiging, maar meestal bedraagt dit 30% van de totale investering. Houd rekening met een bedrag van minimaal 25.000 euro en bedenk: hoe meer eigen vermogen, hoe gunstiger het financiële plaatje. Heb je zelf niet genoeg vermogen? Zet een eigen zaak dan niet meteen uit je hoofd, er zijn verschillende mogelijkheden. Ga het gesprek aan met familie, vrienden of andere bekenden. Wellicht is iemand bereid om jou te helpen met een achtergestelde lening. Of misschien is crowdfunding iets voor jou. Al diverse Kwalitaria ondernemers hebben op deze manier hun zaak geopend. En verdiep je eens in een alternatief voor de bank, zoals Qredits. Wij geven je graag advies!

Ik wil zeggenschap en vrijheden behouden

Over franchise heerst soms het beeld dat het een vast concept is met regels waar jij je als franchisenemer maar aan hebt te houden. Hier zit een kern van waarheid in, want als landelijke formule wil je natuurlijk allemaal hetzelfde uitstralen; dát is de kracht van franchise. Als franchisenemer profiteer je van het bewezen concept, de bekende merknaam en de herkenbare uitstraling, maar daarbinnen behoud je diverse vrijheden. De verkoopprijzen en openingstijden zijn aan jou. Ook het assortiment is gedeeltelijk vrij invulbaar en dankzij een inkoopvrijheid van 10% staat straks ook die lokale lekkernij op jouw menukaart. Kortom, het Kwalitaria concept is al helemaal voor je uitgedacht, het is aan jou om je eigen sausje eroverheen te gieten.

 

Ben jij ben benieuwd naar de mogelijkheden bij Kwalitaria? Vraag dan nu (vrijblijvend) informatie aan.

Ontvang gratis meer informatie over Kwalitaria

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kwalitaria

×