NuWonen vraagt faillissement aan

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule NuWonen heeft vanmorgen het faillissement aangevraagd. Patrique Ouwens, de advocaat van de formule, maakte dat gister bekend tegenover RTV Rijnmond. De advocaat sluit een doorstart niet uit.

De formule heeft verschillende vestigingen, waaronder in Rotterdam, Hoogvliet, Spijkenisse en Hellevoetsluis. Op de lege panden hangen briefjes waarop staat dat het kantoor dicht is ‘wegens drukte’ of er staat op vermeldt dat de vestiging gaat verhuizen zonder een nieuw adres te vermelden.

Op social media hebben tientallen mensen gemeld dat zij nog geld krijgen van de formule, die als tussenpersoon fungeerde bij de verhuur van woningen.

Ouwens geeft tegenover RTV Rijnmond aan niet precies te weten waar het fout is gegaan met de formule. “Als ik antwoord op die vraag wist, had ik misschien ook de oplossing gehad. Het is wel duidelijk dat er meer kosten zijn gemaakt dan dat er geld binnenkwam. Er is de laatste jaren op kosten bespaard, maar de rek was er een beetje uit.”

Of de formule een doorstart kan maken is nog niet bekend. Er zijn nog maar weinig reserves bij de investeerders. Mensen die nog geld krijgen van NuWonen, moeten wachten op een bericht van de curator.

Update 16:00 uur:

De rechtbank in Rotterdam heeft het faillissement van NuWonen uitgesproken. Het gaat om de vestigingen van de makelaar in Hellevoetsluis, Spijkenisse, Rotterdam en Dordrecht. Naast deze bedrijven werden ook andere bv’s van eigenaar Robert Blonk failliet verklaard. Het gaat om MTL Makelaars en RCB Rentals.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.