Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Oil & Vinegar Leiden beste van Nederland

oil vinegar leiden
De Culinaire cadeaushop van Ben en Renate Vlasblom van Oil & Vinegar in Leiden is uitgeroepen tot vestiging van het jaar.  “Maak van winkelen een feest voor je klanten” is hun leuze om consu­men­ten te prikkelen binnen te stappen en de ‘joy of shopping’ te ervaren. Waar andere retailers afgelopen jaar soms moesten opgeven of omzet zagen verdwijnen naar concurrerende web­shops, hebben deze onderne­mers de schop ter hand genomen, de winkel grondig verbouwd en zijn met een stralende nieuwe winkelinrichting, een overzichtelijker assortiment en een dynamisch team het jaar 2013 te lijf gegaan. En met succes: zij behaalden in 2013 zelfs de hoogste omzet van de laatste 12 jaar.

Onderscheidend winkelconcept
Passie voor smaak en het gevoel voor gastvrijheid staat bij deze ondernemers centraal. Elk nieuw product of recept, ieder nieuw culinair thema wordt aangegrepen om hun klanten daarbij te betrekken. Met regelmatige demo’s en proeverijen trakteren zij hun bezoekers op nieuwe smaken en originele hapjes.
Bij elk product komen automatisch culinaire tips voor thuis. Het genieten begint al gelijk in de winkel, soms zelfs nog voordat men de winkel binnengaat want de pui en de indrukwekkende olijfoliewand blijken zeer fotogeniek voor passanten. In de winkel ontvouwt zich een levend kookboek met honderden verschillende smaken.

Proeven en genieten
Een kleine 2 jaar geleden is de zaak aan de Haarlemmerstraat in Leiden ingrijpend verbouwd. In het nieuwe interieur wordt het assortiment overzichtelijker en laagdrempeliger gepresenteerd. De olievaten- en amforenwand met daarnaast de grote proeftafel zijn echte smaakmakers. Rondlopen, kijken, proeven en genieten, zijn een vast ritueel voor Oil & Vinegar bezoekers. Daarbij wordt de kennis en uitleg over de producten door het winkelteam bij klanten hoog gewaardeerd, “We nodigen iedereen uit om nieuwe smaken te leren kennen, vertellen over de herkomst en we helpen met recepten voor toepassingen thuis. En dat smaakt naar meer, men komt nu ook tijdens de dagelijkse boodschappen bij ons langs om een speciale dressing te halen of een favoriete olie bij te vullen”, vertelt Ben Vlasblom.

Over Oil & Vinegar
Oil & Vinegar is hét adres voor de mooiste olijfolie en azijn, voor professioneel advies over de toepas­singen en uitleg over kruiden­melanges, dressings en appetizers. Eyecatcher in de zaak is de grote amforenwand met 40 soorten olie en azijn van de tap, die je in de winkel ook kunt proeven. Elk seizoen brengt Oil & Vinegar nieuwe culinaire vondsten uit de mediterrane wereld. www.oilvinegar.com.