Olympia hangt miljoenenclaim boven het hoofd

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Olympia uitzendbureau franchise

Franchiseformule Olympia Uitzendbureau hangt een miljoenenclaim boven het hoofd. Het Haagse gerechtshof heeft de formule in het ongelijk gesteld in een voortslepende discussie tussen Olympia en de franchisenemers over het doorberekenen van kosten. Dit maakte de Telegraaf bekend naar aanleiding van een nog niet gepubliceerd arrest dat op 12 januari jl. werd uitgesproken.

Na vier jaar procederen heeft het gerechtshof in Den Haag de franchisenemer op alle punten in het gelijk gesteld. Het vonnis maakt de weg vrij voor de andere franchisenemers om met succes hun aandeel in de kostprijsdiscussie op te eisen. Volgens de Telegraaf gaat het om een bedrag tussen de € 45 en € 60 miljoen. Dit bedrag zou Olympia teveel hebben ingehouden voor kosten als ict-voorzieningen, ziektekosten en contributie voor de brancheorganisatie ABU.

Een woordvoerder van Olympia laat tegenover de krant weten niet te willen speculeren over de miljoenenclaim “Dit is een interne discussie, waarover wij geen uitspraken doen. Wij studeren nu op het vonnis, maar benadrukken dat wij geen ander belang hebben dan de duurzaamheid van onze franchiseformule”, aldus de woordvoerder tegenover de krant.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.