Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ombouw Belgische Blokker vestigingen naar Mega World uitgesteld

De ombouw van de Belgische Blokker vestigingen naar Mega World is met minstens een maand uitgesteld. De planning was om de vestigingen in mei al om te bouwen, maar dankzij het coronavirus is dit met minstens een maand uitgesteld. Ook is het managementteam vertrokken.

Wanneer de Belgische Blokker filialen op maandag 11 mei weer openen zullen ze dus voorlopig nog onder eigen naam opereren. Na het faillissement van de Belgische tak van Blokker is het bedrijf overgekocht door de Dutch Retail Group, ze zijn van plan om alle 123 winkels voort te zetten onder de discountformule Mega World.

Managementteam vertrokken

Eerder werd al ongerustheid uitgesproken over de overname van Blokker, Dirk Bron van de Dutch Retail Group zou namelijk betrokken zijn in verschillende faillissementszaken en fraudedossiers. Zo zou hij veroordeeld zijn voor onbehoorlijk bestuur en verdenkt het Openbaar Ministerie hem van onder meer verduistering en oplichting. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij zes faillissementen en eist hij zes maanden gratis huur van de verhuurders van Blokker-panden. Het managementteam van Blokker gaf aan een probleem te hebben met de stijl van Dirk Bron. Als gevolg hierop zijn de topman van Blokker België, Geert Kampschoër, de personeelsdirecteur en het financieel hoofd enkele weken geleden bij de keten vertrokken.

×