Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Omzet Leonidas stijgt 8%

22 november 2018
De Belgische franchiseformule van chocolatier Leonidas eindigde boekjaar 2017-2018 met goede resultaten: een omzet van 93,3 miljoen euro, een stijging van 8% ten opzichte van het voorgaande boekjaar, een bruto-exploitatieoverschot van 13,4 miljoen euro (+66%) en een nettowinst van 5 miljoen euro.

Dit was de eerste overgang van een boekjaar voor nieuwe CEO, Philippe de Selliers. Het bevatte investeringen van rond de 6 miljoen euro, de vernieuwing van twee derde van het Directiecomité en een groot aantal nieuwe leden die toegevoegd werden aan het marketingteam. Er zijn nieuwe vestigingen geopend op luchthavens en er word gekeken naar opties om uit te breiden naar markten zoals China, Japan en de Verenigde Staten. Leonidas zal zich alsnog blijven focussen op de Belgische markt war de meeste franchisenemers actief zijn.

Fabrieksverhuizing

De Selliers heeft in een interview verteld dat er eind 2020 beslissingen genomen zullen worden over de mogelijke verhuizing van de Leonidas fabriek vanuit Anderlecht. De chocolatier formule wil het liefst in De Belgische hoofdstad Brussel blijven, maar er is een schaarste aan terrein in de Brusselse omgeving. Waarschijnlijk zal de formule rondom Brussel moeten zoeken naar een nieuwe plek voor een fabriek. Leonidas wil beslist geen afstand doen van haar productiemedewerkers en administratief personeel die zéér waardevol zijn voor de formule.

×