Omzet tabak- en gemak groeit

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

The Readshop franchise - Tabak en Gemak

Vorig jaar hebben tabak- en gemakswinkels in Nederland gezamenlijk ongeveer 3,5 procent meer omzet behaald dan in 2012. Dat blijkt uit de Omzetmonitor Gemakswinkels die wordt gepubliceerd door Tabak2Day. De monitor wordt beheerd door brancheorganisatie NSO.

In Nederland zijn 1.550 gemakswinkels, 1.400 daarvan zijn combinatiewinkels van tabak en gemak. De overige 150 winkels zijn puur gericht op tabak. In de omzetmonitor zijn ongeveer 950 gemakswinkels opgenomen. Zij behaalden een gemiddelde omzet van bijna 1,2 mln euro per vestiging. Dat is 3,5 procent meer dan het jaar daarvoor, toen de omzet per vestiging op 1,15 mln euro lag.

De vestigingen zijn minder sigaretten gaan verkopen. Gemiddeld verdienen de zaken per jaar ongeveer 276.000 euro aan sigaretten, 3,2 procent minder dan 2012. De verkoop van sigaren steeg echter met 1 procent licht naar 34.000 euro per vestiging op jaarbasis. Wenskaarten krompen met 5 procent, zoetwaren met bijna 7 procent en tijdschriften daalden met ruim 10 procent. Kantoorartikelen scoorden echter goed, er werden 13 procent meer kantoorartikelen verkocht in tabak- en gemakswinkels. De postzegelverkoop steeg met ruim 37 procent, maar dit had te maken het feit dat voor 2012 de postzegelverkoop grotendeels plaatsvond via de in de winkels gevestigde postagentschappen. De verkoop van postzegels wordt nu door de winkels zelf gedaan.

Enkele franchiseformules doen jaarlijks mee aan dit onderzoek, waaronder Cigo, Primera en The Readshop (Express).

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • Patricia

    Ik verneem dat er 600 Uitkerings Gerechtigden in dezelfde woonplaats Zelfstandig Ondernemer moeten worden. Dan slaat de paniek even om je oren. Zelf ben ik een Verwende Roker, dus het leek mij een leuk idee om dan als optie eem Tabaks Winkel te beginnen (moet ik de eis van de Gemeente dan wel op papier krijgen). Leuk is, dat er ook in de Tabaks Industrie heel veel aan de hand is met alle Europeese Wetten die ingevoerd moeten worden. Dan slaat de twijfel toe, hopelijk stabiliseren de cijfers zich wat meer en word ik wat zekerder. Dankzij de Franchise mogelijkheden met niet te dure inzet voor de Inhoud van de Winkel durf ik te dromen en verder in de toekomst te kijken. Gelukkig gaan de cijfers omhoog en heb ik mijn eventuele plan al klaar liggen. Nog maar even afwachten wat er binnen de Gemeente via Sociale Zaken allemaal maar bekokstooft word. In ieder geval mijn Investering in een mooie omgeving voor al mijn aan te bieden Gemaks Zaken te kunnen exposeren, dat is wel een bank lening waard.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise