Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Omzet woonbranche steeg met 16,3% in Q2

De omzet is in het tweede kwartaal ongekend hoog in de woonbranche. De omzet staat maar liefst 16,3% in de plus. Blijkt uit de omzetmonitor van INretail.

“Waar we in maart, vanwege de intelligente lockdown, de omzet flink zagen dalen (-10,3%), laat juni de zon weer schijnen voor woonretailers: gemiddeld +27% omzet. Thuis wordt, juist nu, steeds belangrijker en dat zien we terug in de cijfers”, aldus Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist Wonen van INretail.

‘Verthuizen’ aanhoudende trend?

“In het begin van de coronacrisis was het devies: thuisblijven en thuiswerken. Vanaf dat moment maakten we van ons ‘thuis’ een comfortabele en veilige omgeving waar gewerkt en geleefd wordt. Er is op een andere manier geld uitgegeven want: events, concerten en (sport)bijeenkomsten werden gecanceld, vakantieplannen zijn ingeperkt of uitgesteld en uitgaan is op anderhalve meter niet meer hetzelfde. Dit maakt dat ‘verthuizen’, de trend om te investeren in ons (t)huis, door de coronacrisis nog verder is versterkt en is een verklaring voor de omzetstijging.”

Elke maand beter

Maart was voor vele retailers een slechte maand, ook in de woonbranche. “De lege winkelstraten en woonboulevards zorgden ervoor dat de orderintake soms zelfs meer dan halveerde. Aan de andere kant zagen we een snelle toename in de online omzet. Zeker op het gebied van minder dure meubels en woonaccessoires. Na het weekend van Pasen verbeterde de situatie snel.” In april noteerde de omzetmonitor een omzetstijging van 3,6%, in mei 16,5% en in juni zelfs 27,1%. Bijna 80% van de woonwinkels realiseerde in het tweede kwartaal een omzetstijging. Cumulatief staat de woonbranche nu voor de eerste 6 maanden van dit jaar op een plus van bijna 11%.

×