Omzetgroei voor RE/MAX door aantrekkende huizenmarkt

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule RE/MAX boekte vorig jaar circa 150.000 vastgoedtransacties en verkoopt of verhuurt daarmee gemiddeld iedere 7 minuten een woning. De omzet is met 22 procent gegroeid ten opzichte van 2014. Dit komt neer op 360 miljoen euro. Met meer dan 15.000 RE/MAX makelaars in Europa is er een netto groei van meer dan 11 procent geboekt.

Volgens de heer Polzler, Managing Director van RE/MAX Europa, is de groei te danken aan het feit dat RE/MAX inspeelt op de eisen van de moderne consument die meer diensten willen van gekwalificeerde professionals. RE/MAX traint haar personeel niet alleen op verkoop- en marketingtechnieken, maar focust ook op het leveren van een goede service.

De groei was ook in Nederland te zien door de aantrekkende huizenmarkt.  Alle Nederlandse kantoren zijn gegroeid. Afgelopen jaar is het netwerk van de formule gegroeid met meer dan 28%. Volgens Martijn Groot, Regional Director van RE/MAX Nederland is dat te danken aan de eigen RE/MAX University. Hier kunnen makelaars tijdens hun loopbaan blijven leren en worden opgeleid tot Register Makelaar/Taxateur.

De heer Polzler heeft positieve verwachtingen voor  dit jaar. “Wij verwachten nogmaals twaalf sterke maanden in de vastgoedsector. Aangezien de markten verder openen en meer Europeanen verhuizen van (Europese) stad naar (Europese) stad, vinden zij de taak van het kopen en/of verkopen van hun huis complexer dan ooit.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website