Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ondernemer Kian Alai over zijn ondernemersdroom bij New York Pizza

Kian Alai heeft zijn droom uit laten komen door zijn eigen New York Pizza franchisevestiging te openen in het Noord-Brabantse Oisterwijk. Na een traject van drie maanden waarin hij klaargestoomd werd als New York Pizza ondernemer heeft hij vol trots op dinsdag 17 maart zijn eigen vestiging geopend.

Kian, een oorspronkelijk Iranese ondernemer, woont dit jaar al 26 jaar in Nederland. Hij woont hier samen met zijn vrouw en twee kinderen, een zoon van 12 en een dochter van 9. In november 2019 begon hij zijn traject tot franchisenemer bij New York Pizza, drie maanden later opende hij (met succes) zijn eerste eigen New York Pizza vestiging.

Een begin vol uitdagingen

In een telefonisch interview met De Nationale Franchise Gids verteld Kian over de uitdagingen bij het openen van zijn New York Pizza vestiging. Zeker nu, door de coronacrisis, vraagt het om de nodige aanpassingen qua werkwijzen. Gelukkig lukt het ons om de nieuwe maatregelen in acht te kunnen nemen en word ik vanuit het hoofdkantoor goed ondersteund. ‘’Door de coronacrisis zien we dat het aantal klanten wat pizza’s af komt halen ver onder het ‘normale’ landelijke gemiddelde ligt, maar daar hebben alle New York Pizza vestigingen wel last van op dit moment’’ Vertelt Kian “Natuurlijk doen wij er alles aan om verspreiding van het virus te voorkomen, zo is het verplicht handschoenen te dragen en zo vaak mogelijk handen te wassen. Ook wordt alles meerdere keren per dag schoongemaakt. Daarnaast hebben wij de regel dat er maar één klant tegelijk binnen mag zijn voor het afhalen.’’

Het coronavirus heeft Kian er echter niet van weerhouden zijn droom als ondernemer waar te maken en ondanks de uitdagingen zijn de eerste weken voor de nieuwe vestiging in Oisterwijk hoopgevend.

Werkervaring

Dit is niet het eerste ondernemersavontuur van Kian. Hiervoor is hij zes jaar eigenaar geweest van een dierenspeciaalzaak, hier lag uiteindelijk toch niet zijn passie. Sinds zijn 15de heeft Kian vol trots meegewerkt in het gerenommeerde familierestaurant van zijn ouders in Iran. De passie die hij hier voor voelde wilde hij graag voortzetten en na enig onderzoek kwam hij uit bij de kans die New York Pizza voor hem in Oisterwijk had.

Het traject bij New York Pizza

Na het doorlopen van een aantal gesprekken is Kian gestart met zijn training bij New York Pizza. In het begin was dit voor hem wel wennen. Hierbij heeft New York Pizza hem de benodigde ondersteuning geboden, ook heeft Kian zijn mindset hierop aangepast. ‘’Dit heb ik achteraf gezien goed aangepakt door positief te blijven en door te gaan waarmee ik bezig was, het helpt als je goed je doel voor ogen houdt. Mijn doel was de droom om een eigen New York Pizza vestiging te beginnen en die droom is inmiddels uitgekomen. Ik ben hier heel erg blij mee.’’
‘’Ik vind het heel fijn dat je zelf de touwtjes in handen hebt en dat je goed ondersteund wordt. New York Pizza biedt naast het opleidingstraject onder andere hulp met marketing, klantenwerving en positionering.’’ Aldus Kian. ‘’In het eerste jaar is het doel om zoveel mogelijk omzet en groei te genereren. Als er verder gekeken wordt, naar bijvoorbeeld over vijf jaar is het mijn droom om door te groeien naar meerdere vestigingen”.

[box]Wil je meer weten over New York Pizza? Klik dan hier voor meer informatie![/box]
×