Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ondernemer ontwikkelt supermarktformule

01 oktober 2013

onze supermarkt

Ondernemer Klaas van Heest van de CoopCompact formule in Goedereede heeft een nieuw supermarktformule ontwikkeld. De formule draagt de naam ‘Onze Supermarkt’ en wordt na anderhalf jaar wikken en wegen op de markt gebracht. “Elk dorp in Nederland is nu eenmaal anders. Dat verschil moet in een supermarktformule tot uiting kunnen komen”, aldus Van Heest.

Van Heest begon als ondernemer bij Garantmarkt. Hij bouwde later zijn supermarkt om tot CoopCompact. Ook was Van Heest een van de eersten die met de buurtwinkelformule van Coop aan de slag ging.

Ondanks dat Van Heest de formule een warm hart toedraagt, stopt hij met CoopCompact. Belangrijk element voor Van Heest om te stoppen met de formule en zijn eigen formule in de markt te brengen was het gevoel dat hij steeds minder ondernemer was, maar steeds meer een uitvoerder van wat op het hoofdkantoor van de organisatie werd bedacht.”Ik wil ook zelf kunnen bepalen wat er moet worden gedaan in de winkel en wat niet. Ik had regelmatig discussies met de winkelbegeleider van Coop over de formule, de klantbenadering en de schappenplannen of assortimentskeuzes.”