Ondernemer wil weer investeren

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

investeren

Ondernemers zijn positiever gestemd over het ondernemingsklimaat, de bereidwilligheid om te investeren is groter en ook verwachten ondernemers weer personeel aan te nemen. Kortom: het vertrouwen in het ondernemingsklimaat is teruggekeerd. Dit blijkt uit de jaarlijkse Mid Market Monitor over het middenbedrijf van Deloitte. Bedrijven wordt gevraagd mening te geven over het ondernemersklimaat, investeringen en toekomstverwachtingen.

Veel ondernemers zijn gewillig om te investeren. Maar liefst 45% geeft aan de voornemens te hebben om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. En ruim 40% geeft aan te gaan investeren in het aanschaffen van nieuwe kapitaalgoederen. Daarnaast valt het op dat zo’n 60% van de ondernemers wil investeren in het automatiseren van bedrijfsprocessen. Bij ICT-investeringen staan ook ERP en data analytics hoog op de agenda. “Het middenbedrijf heeft duidelijk weer vertrouwen in de toekomst en is ook bereid daar risico’s voor te nemen”, aldus Mennolt Beelen, managing partner bij Deloitte.

De positieve gesteldheid van de ondervraagde ondernemers laat zich ook zien in de  te verwachten omzetgroei. Maar liefst 60% van de ondernemers verwacht dat de omzet het komende half jaar zal stijgen en nog eens 10% verwacht een sterke stijging. In 2013 verwachtte nog een minderheid omzetgroei. “Uit ons onderzoek blijkt dat ondernemingen financiering niet als beperkende factor voor omzetgroei zien”, aldus Beelen. “Het is echter maar zeer de vraag of ondernemingen ook de gewenste investeringen gefinancierd krijgen.”

Wanneer gevraagd wordt naar het huidige ondernemersklimaat, geeft bijna 65% aan neutraal tegenover het ondernemersklimaat te staan. Zo’n 20% staat er positief tegen over. De ondernemers zijn af van hun negatieve houding jegens het klimaat. Slechts 14% van de ondernemers vindt het huidige klimaat slecht. Vorig jaar was dit nog ruim een kwart van de ondernemers.

De Mid Market Monitor heeft gekeken naar de ontwikkeling van het personeelsbestand bij het middenbedrijf. Hier is een positieve tendens waar te nemen. Zo’n 30% van de ondernemers verwacht dat er personeel wordt aangenomen de komende periode. Ruim de helft verwacht dat het aantal personeelsleden op het zelfde niveau blijft.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise