Ondernemers zullen minder verdienen aan PostNL

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

PostNL

Ondernemers die een afhaalpunt van PostNL hebben zullen aankomend jaar hun inkomsten zien dalen. Vooral veel supermarkten en gemakswinkels (o.a. Bruna en The Read Shop)  zullen 30 tot 40% minder verdienen volgens de Vereniging van Postretailers (VVP). PostNL gaat namelijk de vergoeding voor het afhandelen van post en pakketten verlagen met 25%. Dit gaf het postbedrijf donderdag aan na een ultimatum van VVP.

VVP stelde begin deze maand een ultimatum in om af te zien van de verlaging van de vergoeding. De brancheorganisatie vindt dat PostNL misbruik maakt van haar economische machtspositie en ondernemers belemmert met het aanhouden van het exclusiviteitsbeding. Hierdoor kunnen de ondernemers moeilijk zaken doen met concurrenten.

Na een berekening van VVP bleek de verlaging op te lopen tot 40%. Ongeveer 2500 ondernemers zullen hierdoor getroffen worden met kortingen van gemiddeld € 9.000 per jaar. PostNL gaf in de verklaring aan dat ruim 90% akkoord is met het verlaagde tarief dat 1 juli a.s. ingaat. Ook gaf het postbedrijf aan in gesprek te blijven met VVP om de bezwaren in kaart te brengen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.