Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Onderweg naar zero-emissie

19 september 2022

Logistiek is een essentieel onderdeel van Lekkerland waar we ons 24/7 mee bezighouden. Om energieverbruik, CO2-uitstoot en onze footprint te minimaliseren, verduurzamen we elk magazijn- en transportproces. Elke kilometer telt bij de weg naar zero-emissie. Daarom streven wij als Lekkerland Nederland naar 55% CO2 reductie per rolcontainer in 2030 t.o.v. 2015.

Dat betekent dat we veel verder kijken dan alternatieve brandstoffen. We richten onze magazijnen slim in, onderzoeken nieuwe technologieën voor het wagenpark van de toekomst en bedenken oplossingen om elke rit zo efficiënt mogelijk te maken.

Ook helpen wij onze klanten in hun duurzaamheidsambities door het aanbieden van circulaire concepten, retour halen van verpakkingsmaterialen, het aanbieden van streek producten en andere duurzame oplossingen.

Bij consumenten is de aandacht voor duurzaamheid steeds groter aan het worden. Vooral de nieuwe generatie vindt het verhaal achter de producten die ze consumeren belangrijk. De consument kijkt kritisch naar de duurzaamheid van etenswaar maar ook naar de duurzaamheid van verpakkingen.

Lekkerland Nederland biedt meer dan alleen een logistieke oplossing, wij zorgen ervoor dat producten op een zo efficiënt en duurzaam mogelijke wijze, in één keer worden geleverd aan onze klanten. Zo werken wij met een kwaliteitsmanagementsysteem voor milieubeheer volgens de ISO 14001 norm en zijn wij drie sterren koploper van Lean & Green programma voor duurzaam logistiek. We zijn druk bezig om een vierde ster te behalen. Dat doen we overigens niet alleen. Samenwerking en het delen van ervaring is essentieel om de milieu-impact te beperken. Dit doen we samen met onze klanten, leveranciers en branchegenoten.

Olga den Boer,
Corporate Responsibility & Quality Consultant
Lekkerland Nederland

×