Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Onderzoek naar gastvrijheid ouderenzorg thuis

Franchiseformule Home Instead Thuisservice ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar gastvrijheid in de ouderenzorg. Het is de eerste keer dat dergelijk onderzoek in Nederland plaatsvindt. Het onderzoek wordt gedaan door Edgar Keehnen in het kader van een promotieonderzoek.

Marketingdeskundige Keehnen onderzoekt wat de kritische succesfactoren zijn voor het welzijn van ouderen en hoe gastvrijheid daaraan bijdraagt. Voor Home Instead is dit een belangrijk onderzoek, omdat de organisatie sinds jaar en dag zijn cliënten niet ziet als patiënten, maar in de eerste plaats als mensen die zo lang mogelijk zelfstandig en onafhankelijk in hun vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Daarom zorgt Home Instead voor de financiering en worden kennis en expertise ingebracht.

De thuiszorgmedewerkers van Home Instead, de CAREGivers, zorgen ervoor dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen op een prettige manier. Dit gebeurt vanuit een passie voor gastvrijheid en dienstverlening. Directeur Nicole Wilkes-Kindt: “Wij zien onszelf niet als zorgaanbieder, maar als dienstverlener. Wij zijn te gast bij de ouderen bij wie we over de vloer komen voor de zorg thuis. Waarbij de klant bepaalt wie er komt, wat we komen doen en wanneer we komen. We zien dagelijks dat het toepassen van gastvrijheid van groot belang is voor het leefplezier en een positieve benadering helpt senioren om langer zelfstandig te wonen.”

Het promotieonderzoek van Edgar Keehnen naar gastvrijheid in de ouderenzorg thuis moet zorgen voor een wetenschappelijke onderbouwing van de dienstverlening door en visie op ouderenzorg van Home Instead.

[box]Home Instead Thuisservice is op zoek naar ondernemers met passie voor zorg. Meer info vind je hier![/box]
×