Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Onrust bij Blokker België

Het budget voor het volgende boekjaar is nog niet rond bij de Belgische tak van de grote franchiseformule Blokker. Hierdoor heerst onzekerheid over de toekomst binnen de formule. Volgens de topman Rob Schuyt is de sluiting van vestigingen “absoluut niet aan de orde”.

Sinds mei 2018 is Schuyt de nieuwe topman van Blokker België, hij volgde voormalig topman Bernd Bosch op. De Belgische tak van de keten draait al een aantal jaar verlies. In het laatste jaarverslag is te lezen dat de samenwerking met Blokker Nederland, geformaliseerd is via een distributieovereenkomst en een kredietfaciliteit. Dit loopt tot het einde van het huidige boekjaar, dat eind januari 2019 eindigt.

Toekomst

De nieuwe directie is bezig om een plan voor de komende jaren te maken en de financiering die daarbij past uit te werken en te onderbouwen. Het feit dat het plan nog niet staat zorgt voor onzekerheid over materiaal en financiële zaken. Volgens Schuyt zal in november een overeenkomst gemaakt zijn over het budget.  Eerder sloot de keten al 63 van haar vestigingen, daardoor zijn er nu nog 128 vestigingen over. Een deel van deze vestigingen is gemoderniseerd, begin volgend jaar worden ook winkels vernieuwd in Brussel en Wallonië, laat Schuyt weten.

“De in België en Nederland behaalde resultaten met de omgebouwde winkels geven ons alvast vertrouwen. En België blijft een interessante markt.” aldus Schuyt.

Oorsprong van de onrust

De onzekerheid is ontstaan na een bericht van de krant La Libre, hierin werd vermeld dat Blokker nog geen van zijn winkels voorzien heeft van het nieuwe concept. De dagomzet van 23 vestigingen zou flink zijn teruggevallen.

×