Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ontslagen bij DA

Franchiseformule DA Drogisterijen maakt vandaag bekend dat er per direct 41 voltijdbanen op het service kantoor en het distributiecentrum in Zwolle worden geschrapt. Deze reorganisatie is noodzakelijk voor het voortbestaan van de franchiseformule, dit laat een DA-woordvoerder weten in een reactie aan RetailNews.

Gisteren werd het personeel ingelicht over de maatregel die per direct ingaat. Vanaf vandaag vinden gesprekken plaats met het personeel. De strubbelingen met de franchisenemers hebben volgens de woordvoerder niks te maken met deze nieuwe maatregel. Enkele maanden geleden besloten meer dan vijftig franchisenemers van de formule de samenwerking met DA Retail te stoppen. Dit uit onvrede over een nieuwe winkelformule van de keten en de bijhorende ombouw. De vertrokken franchisenemers sloten zich vervolgens aan bij andere formules, waaronder D.I.O. en Pour Vous.

DA geeft aan dat eerdere kostenbesparingen onvoldoende hebben opgeleverd. De omzetten van de drogisterijformule lopen al sinds 2008 terug. Redenen hiervoor zijn bepaalde marktontwikkelingen en een daling van het aantal aangesloten franchisenemers. ‘’We zitten in een zeer concurrerende markt, met spelers als Kruidvat, Etos, Action en Budget Store. Daar hopen we via onder meer deze reorganisatie een antwoord op te hebben,’’ aldus de woordvoerder.