Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Oogmeting weer mogelijk door nieuwe apparatuur Pearle Opticiens

Pearle Opticiens Houten is weer geopend op afspraak en ook zijn oogmetingen weer mogelijk dankzij de aanschaf van nieuwe apparatuur. Het personeel heeft verschillende maatregelen genomen om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Veiligheid van de klant en het personeel blijft voorop staan, aldus bedrijfsleider en opticien Winfried Friedrichs.

Pearle Opticiens Houten heeft om de richtlijnen van het RIVM op te volgen nieuwe apparatuur aangeschaft voor oogmetingen. Hierdoor is het mogelijk om met een afstand van twee meter tussen de opticien en de klant metingen te doen. Het apparaat wat ze aangeschaft hebben is de automatische Phoropter, dit is een apparaat waarbij de opticien met een bedieningspaneel op twee meter afstand van de klant een moderne meting kan doen.

Maatregelen

Andere maatregelen die Winfried Friedrichs getroffen heeft zijn dat de verkooptafels in de winkel gescheiden zijn door plastic schermen, ook bij de balie staat nu een scherm. Daarnaast draagt het personeel handschoenen en gezichtsmaskers en staan er door de winkel verspreid desinfectiedoekjes. ‘’Wij wassen onze handen veel, zelfs zodanig dat ze droog worden ”Om groepsvorming te voorkomen kan het personeel nu maximaal twee keer twee volwassenen tegelijk ontvangen in de zaak.’’ Aldus Winfried Friedrichs.

Het is voorlopig echter nog beperkt mogelijk om een bril te laten afstellen, wat normaal wel gebruikelijk is en tot de gratis service behoort. Het personeel moet zelf inschatten wanneer ze dit wel en niet kunnen doen. Het RIVM adviseert om voorlopig nog geen brillen af te stellen, omdat hierbij het directe contact met de klant onvermijdelijk is. Bestellingen kunnen op afspraak worden opgehaald of thuisbezorgd, ook werkt Pearle sinds een tijdje met het P.O.S.T-systeem waarbij maandelijks lenzen rechtstreeks vanuit het distributiecentrum opgestuurd worden naar het thuisadres van de klant.

[box]Wil je meer weten over Pearle Opticiens? Klik dan hier voor meer informatie![/box]
×