Ook Vakcentrum richt franchisenemersvereniging op

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

franchise vereniging

2 juni jl. trad de Franchisenemers Alliantie Nederland (FANed) voor het eerst naar buiten als nieuwe franchisevereniging voor franchisenemers. Eerder dit jaar werden ook BVFN en Franchise Wijzer opgericht. FANed is een initiatief van bestuurders van franchisenemersverenigingen uit uiteenlopende branches en het Vakcentrum.

FANed heeft als doel om tenminste een gelijk speelveld te bereiken tussen franchisegever en franchisenemer in de pre-, contractuele en beëindigingsfase. De nieuwe vereniging zal voor introductie en aanpassingen van franchise specifieke regelgeving op nationaal en Europees niveau gaan lobbyen. Ook wil de vereniging het onderhouden en bevorderen van contacten tussen franchisenemers- en detaillistenverenigingen bevorderen, zodat leden elkaar kunnen versterken.

Het voorlopig bestuur van FANed heeft besloten ondersteuning te zoeken bij het Vakcentrum, dat eerder dit jaar al naar buiten trad met het nieuws dat het bezig was een nieuw overlegorgaan op te richten. Op de website van FANed is te lezen dat franchisegevers geen lid kunnen worden.

Delen:

Laatste franchisenieuws

  • John Verstraten

    Opeens ziet iedereen brood in franchisenemers? Lijkt me niet in het voordeel van de franchisenemers als er ineens zoveel verschillende clubjes zijn!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise