Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Oostenrijk maakt kennis met HEMA

26 april 2018
HEMA zet nu ook voet aan de grond in Oostenrijk. De uitbreiding van de van oorsprong Nederlandse keten past in de uitbreidingsplannen waar de Hema op dit moment mee bezig is. De HEMA heeft in eerste instantie twee winkels geopend in Wenen. Dit is een flagship store in de hoofdwinkelstraat en een kleinere winkel op het station. De flag shore is tevens de 750e winkel van Hema.

Expansie

HEMA onderzoekt de mogelijkheden om nog meer vestigingen te openen in andere grote Oostenrijkse steden, maar richt zich in eerste instantie op Wenen. Dit is onderdeel van de internationale expansie.

Voor 2018 gaat HEMA in eerste instantie uitbreiden in de landen waar zij al actief zijn. Verwacht wordt dat er in deze landen nog 30 tot 35 winkels bij komen. Buiten Nederland heeft HEMA inmiddels al honderden winkels. Zo telt Parijs alleen al 30 winkels en zijn er onlangs ook nog drie vestigingen geopend in Duitsland. Later verwacht Hema ook in Berlijn en Dubai winkels te openen.

Internationale waardering

Richard Flint, Director International Hema: “HEMA wordt internationaal zeer goed ontvangen. Klanten waarderen vooral de kleurrijke en positieve uitstraling van de producten en de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling van de winkels. De indeling in ‘werelden’ en de dominante productpresentatie maakt in één keer duidelijk waar producten in de winkel te vinden zijn.”

×