Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Op = op Voordeelshop vraagt faillissement aan

Op = op Voordeelshop heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Het voortbestaan van de keten van discount-winkels komt daarmee in het geding. De franchisevestigingen vallen buiten een faillissement. Momenteel bestaat Op = op Voordeelshop uit 130 winkels waar bijna 1200 werknemers in dienst zijn.

Als oorzaak van het aangevraagde faillissement worden ‘uitdagende marktomstandigheden’ genoemd. Ook een snelle groei heeft impact gehad. “Die groei heeft veel liquiditeit en aandacht en energie gekost”, stelt het bedrijft. Vorig jaar bezat het bedrijf nog 150 filialen.

Het faillissement komt enigszins verrassend, aangezien er grootste plannen op tafel lagen. Zo werden niet lang geleden nog 31 vestigingen van het noodlijdende Blokker overgenomen. Het doel was om zelfs door te groeien naar 300 winkels.

De afgelopen twee jaar is er door investeerders flink geld gestopt in Op = op Voordeelshop. Dit blijkt echter niet afdoende om de winkels open te houden. Naar verwachting spreekt de rechtbank Noord-Nederland morgen het bankroet uit over de keten, ooit in 1997 opgericht in het Drentse Klazinaveen. De winkels zullen voorlopig nog open blijven. De webshop is momenteel nog wel online, maar aankopen doen is niet mogelijk.

×