Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Operationeel Directeur Henri Froeling vertrekt bij Vital Food Group

16 januari 2023

Henri Froeling zal per 1 maar de Vital Food Group verlaten als aandeelhouder en werknemer. Froeling zal in het jaar 2023 op interim basis betrokken blijven om support op Bakerstreet en New Business te bieden. En daarnaast zal hij de rol van Managing Director Bakker Bart invullen tot een opvolger hiervoor is ingewerkt.

Ambitie blijft hetzelfde

 Henri Froeling: “In juli van 2019 zijn we met elkaar het avontuur begonnen om van de Vital Food Group het beste, grootste, leukste, meest winstgevende en meest duurzame bedrijf op het gebied van ontbijt, lunch, koffie en tussendoor te maken. Dat ga ik niet afmaken en dat vind ik ontzettend jammer. De ambitie van Vital Food Group staat nog steeds fier en recht overeind.” Helaas zijn Froeling en Vital Food Group niet tot een voor beide partijen toekomstig passende rolverdeling gekomen binnen de organisatie. Na een lang proces is er in goed overleg tot het vertrek besloten.

De ambitie van de Vital Food Group blijft hetzelfde. Per 1 maart zal de directie van Vital Food Group bestaan uit Financieel Directeur Ruurd Ran Siderius (start per 1 april)  en Algemeen Directeur Siad Awwad. De merken van de Vital Food Group worden aangestuurd door Rogier Soetens, Managing Director Bakerstreet, Lizan van der Pol, Managing Director Bagels & Beans, en een nieuw te werven Managing Director voor Bakker Bart.

Siad Awwad vindt het erg jammer dar Froeling de Vital Food Group gaat vetlaten en waardeert het enorm dat hij in het jaar 2023 nog aanblijft, zodat ze de tijd hebben om een opvolger te zoeken en projecten samen af te makan. “We zijn Froeling zeer dankbaar voor zijn gepassioneerde inzet. Onder zijn leiding is Bakerstreet uitgegroeid tot een van de grootste foodservice-specialisten in Nederland. Daarnaast heeft hij met de Vital Food Group een toppositie in de markt voor lunch, ontbijt , koffie en tussendoortjes kunnen veroveren.”

Over Vital Food

Group Vital Food Group B.V. is de moederorganisatie van Bakerstreet Services B.V. Bagels & Beans B.V. en Bart’s Retail B.V. (Bakker Bart) en is gevestigd in Utrecht. Vital Food Group vormt een unieke foodservice platform, dat in de sterk veranderde en groeiende  foodservicemarkt aan de huidige en de toekomstige partners nog meer toegevoegde waarde zal bieden. Bart’’s Retail B.V. is de franchisegever van Bakker Bart. Bart’s Retail opende in 1977 de eerste Bakker Bart in Nijmegen en groeide in de afgelopen jaren door naar meer dan 145 winkels, die verspreid zijn over heel Nederland. Bakerstreet heeft zich vanaf 1998 ontwikkeld van een franchise-lunchconcept tot een zelfstandige multi-brand operator. Zij faciliteert en ontwikkelt  verschillende formules in de wereld van foodservice, o.a. alle restaurants van de Shell tankstations met de formules van Shell Café, Deli by Shell  en Deli2Go) in België, Nederland , Frankrijk en Luxemburg. Bagels & Beans is een onderscheidend en eigentijds bagel- en espressobarconcept dat een oase van harmonie, rust en menselijke aandacht brengt in de huidige drukke, technologisch hoogstaande en vaak onvoorspelbare tijd.

×