Opnieuw miljoenenverlies voor Blokker

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Vandaag werd bekend gemaakt dat Blokker Holding vorig jaar een verlies van € 52 miljoen heeft geboekt. In 2014 belandde de formule ook al in de rode cijfers met een verlies van € 20 miljoen. Volgens Blokker is het verlies mede te danken aan de reorganisaties en herstructurering die het moederbedrijf ondergaat. Afgelopen jaar is er ruim € 59 miljoen geïnvesteerd in vernieuwing van formules, onder andere Xenos en Bart Smit en het lanceren van een nieuwe website. Ook de verlaagde marges spelen een rol bij het recordverlies.

“De voorzieningen voor herstructurering die deel uitmaken van ons plan om de winkelformules weer in een toppositie te brengen, drukten fors op ons resultaat in 2015. Consequenties die we duidelijk hebben ingecalculeerd”, aldus bestuursvoorzitter Casper Meijer. “Toch zien wij ook dat in 2015 de financiële resultaten zijn achtergebleven door tegenvallende margeontwikkelingen. Met dat resultaat zijn wij geenszins tevreden.”

Blokker Holding heeft het afgelopen jaar meer omzet weten te halen uit webshops. Sinds 2014 wordt het online verkoopkanaal gebruikt waar een omzet van € 98 miljoen uit vloeiden. Het afgelopen jaar is de online omzet gestegen naar € 133 miljoen. Blokker laat weten verder te investeren in de formules. “We hebben een driejarenplan. Zwarte cijfers komen wanneer ze komen. Dit vergt een lange adem en die hebben wij.”

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website