Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Op=Op Voordeelshop verliest zaak van franchisenemer

Franchiseformule Op=Op Voordeelshop moet de vestigingen in Heerenveen en Drachten onder druk van de rechter weer bevoorraden. De lokale franchisenemer weigert uit onvrede maandelijks geld over te maken voor onder meer naamvoering en promotie. De leveringsstop vanuit het hoofdkantoor is volgens de rechter in Assen echter een te ingrijpende beslissing, meldt RTV Drenthe.

De franchisenemer van de Friese vestigingen is van mening dat de directie van Op=Op Voordeelshop zijn eigen zakken vult. Zo zou de retailer slechte service verlenen en hoge inkoopprijzen hanteren, waardoor de franchisenemer niet langer een bedrag over de gemaakte omzet wil overmaken naar het hoofdkantoor. Eerder dit jaar werd bekend dat een groep van zes (voormalige) franchisenemers om dezelfde reden € 3,5 miljoen terug wilden vorderen. In april jl. maakte Op = Op Voordeelshop al bekend dat de samenwerking met de vestigingen in Drachten en Heerenveen in 2015 zal worden beëindigd.

Op=Op Voordeelshop beschikt momenteel over tachtig winkels in Nederland en wil via eigen winkels doorgroeien naar ten minste driehonderd filialen. De afgelopen maanden zegde Op=Op Voordeelshop enkele samenwerkingen met franchisenemers op, maar het is volgens mede-eigenaar Vincent Alkema geen doel om helemaal met franchising te stoppen. “De huidige groep franchisenemers wordt geaccepteerd, maar niet uitgebreid,” liet hij eerder weten aan RetailNews.