Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

O’Tacos breidt nu ook in Nederland uit

De Franse keten O’Tacos groeit exponentieel. Na hun successen op de Franse en Belgische markt, richt O’Tacos zich nu op Nederland. De eerste locatie is al geopend in Utrecht, Maastricht wordt de eerstvolgende.

Het bedrijf is in 5 jaar tijd gegroeid van 10 naar 300 locaties, in Frankrijk, België en Nederland. O’Tacos is gestoeld op de Franse taco variant, die zeker niet verward mag worden met de Mexicaanse taco, en richt zich op een multiculturele doelgroep van 15-25 jaar. Een verborgen troef is ook dat het menu 100% halal is, iets wat alleen impliciet wordt meegenomen in de communicatie. Klanten kunnen hun taco’s zelf samenstellen door te kiezen uit de zes vleeskeuzes (halal) en een vegetarische optie. Heerlijke frietjes en de iconische Sauce Fromagère maken de O’Tacos compleet.

Het begon allemaal in Grenoble waar 3 ondernemers besloten om een Quick-Service-Restaurant te ontwikkelen voor taco’s. Vanaf het moment dat besloten werd om franchising in te zetten als groeistrategie wist O’Tacos in een kort tijdsbestek de Franse en Belgische markt te veroveren en staat de teller inmiddels op een kleine 300 locaties, waarvan er zo’n 50 in België werden geopend in slechts 2 jaar tijd.

Belangrijke reden achter het succes achter de formule zijn de innovatieve campagnes op social media. O’Tacos heeft in België en Frankrijk zelfs meer volgens dan McDonald’s en Burger King. O’Tacos nodigde verder bekende rappers uit voor een optreden in hun restaurants. Die zorgden voor veel belangstelling en publiciteit. Anders succesnummer online was de ‘Gigatacos challenge’.

Het jaar 2020 was voor iedereen in de horecasector moeilijk. Maar dankzij de korte wachttijden is het O’Tacos concept ideaal voor afhalen, ook is een taco makkelijk uit de hand te eten. Deze hebben ervoor gezorgd dat de negatieve impact voor O’Tacos relatief beperkt is gebleven.

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over O’Tacos![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×